AcasăPoliticaDragnea, incoronat in octombrie

Dragnea, incoronat in octombrie

Interimatul lui Liviu Dragnea nu a reusit sa risipeasca starea de incertitudine care domneste in PSD. In aceste conditii, voci din partid au inceput sa ceara devansarea Congresului pentru luna octombrie.

Pesedistii sunt dispusi sa-i ofere puterea deplina lui Liviu Dragnea

PSD are nevoie de o echipa puternica care sa aiba in spate votul membrilor de partid, explica social-democratii. Printre cei care si-au asumat propunerea privind schimbarea datei congresului se numara si ministrul Comunicatiilor, Sorin Grindeanu. In calitate de lider Organizatiei Timis, Grindeanu sustine ca PSD are nevoie urgent de o „conducere definitiva”. „Consider ca este oportuna organizarea unui Congres pana cel tarziu in prima jumatate a lunii octombrie. Partidul Social Democrat a iesit mereu intarit in urma congreselor, pentru ca doar in forul suprem decizional isi pot exprima optiunea reprezentantii tuturor structurilor noastre teritoriale”, si-a justificat liderul PSD Timis demersul. Totodata, acesta a recunoscut ca partidul pe care-l reprezinta „se afla intr-un moment crucial pentru viitorul sau politic”. „Actul guvernamental coerent, eficient si in interesul romanilor ne confirma pozitia de principala forta politica a tarii si tocmai din acest motiv consider ca trebuie sa ne consolidam pozitia interna cat mai rapid. (…) Buna guvernare de pana acum trebuie dublata de o actiune politica ferma si clara. Avem nevoie de un program politic si de aliante pentru aceasta toamna, dar si de stabilirea directiilor de urmat in continuare in plan guvernamental. Toate acestea pot fi indeplinite doar prin congresul partidului”, a mai afirmat ministrul Comunicatiilor.

Se cauta un loc si pentru Ponta

Evident, orice discutie legata de congres duce automat si la Victor Ponta. Desi premierul a anuntat ca nu va mai candida, actualul presedinte interimar al PSD, Liviu Dragnea, s-a grabit sa declare ca Ponta se bucura in continuare de sprijinul lui. „Victor Ponta are sustinerea mea in continuare si a partidului ca prim-ministru. (…) Important este sa-si doreasca el o functie de conducere. Important e ca Victor Ponta sa fie sustinut de mine si de partid si daca Victor va dori sa fie intr-un post de conducere in PSD va avea toata sustinerea mea, cum a avut-o tot timpul, fara ezitare”a precizat Dragnea.

[poll id=”1086″]

author avatar
Adelina Ionicel
1.264 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger