AcasăPoliticaDragnea il lasa pe Ponta sa danseze pe bara!

Dragnea il lasa pe Ponta sa danseze pe bara!

In lupta pe Codul fiscal, Victor Ponta a fost faultat chiar de coechipierii sai. In timp ce senatorii din comisiile de specialitate dezbateau cererea de reexaminare formulata de presedintele Klaus Iohannis, liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, a cerut time-out. Unul de o saptamana, pana cand Parlamentul se va reuni in sesiunea de toamna.

Dupa ce o vara intreaga l-au hulit pe seful statului pentru ca si-a permis sa respinga Codul fiscal, partidele din coalitie, in frunte cu PSD-ul, au cerut la randul lor amanarea dezbaterilor din Parlament.

„Am avut o discutie in coalitie cu privire la pasii de urmat in legatura cu luarea in dezbatere a solicitarii presedintelui privind reanalizarea legii privind Codul fiscal. Asa cum bine stiti, a fost o intalnire tehnica, la care au fost prezenti specialisti de la toate partidele. Este nevoie de o intalnire a liderilor politici ca, pe baza discutiilor tehnice care au avut loc, sa luam decizia politica in asa fel incat in sesiunea normala sa dam votul pe aceasta solicitare a presedintelui”, a anuntat Liviu Dragnea.

Despre necesitatea unui dialog politic a vorbit si co-presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, acesta aratand ca este „mai intelept” asa. „Avand in vedere diferitele luari de pozitii, de cele mai multe ori contradictorii, pe Codul fiscal, am considerat ca este probabil mai util, mai intelept sa nu ne grabim inutil si sa facem inca o faza de consultari”, a explicat Tariceanu.

Propunerea partidelor din coalitie a fost salutata si de Opozitie, co-presedintele PNL Alina Gorghiu subliniind ca o discutie politica pe Codul fiscal este mai mult decat bine-venita. „Este imbucurator faptul ca discutiile pe tema Codului fiscal urmeaza aceasta logica: am inceput cu intalnirea tehnica dintre partide si, asa cum este firesc, continuam cu discutia la nivel politic, cea care va genera consensul pe aceasta tema. Dezideratul de la care pornim: un Cod fiscal aplicabil cel putin 10 ani. Cu un asemenea obiectiv, acordul intre fortele politice este fundamental”, a precizat Gorghiu.

Ponta se spala pe maini

Prezent la sedinta coalitiei in care s-a decis amanarea votului pe Codul fiscal, Victor Ponta nu a primit prea bine vestea. Cu un zambet amar, premierul a declarat ca el si-a dus misiunea cu bine pana la capat.

„Eu mi-am facut treaba si am pus pe masa Parlamentului un cod foarte bun si sunt convins ca pana la urma va fi votat”, a afirmat Ponta, adaugand ca liderii partidelor parlamentare nu au decat sa se intalneasca pentru discutii politice.

„Eu nu mi-am schimbat deloc parerea legat de forma decisa de Guvern, cu TVA de 20% si alte masuri bune. Vreau sa avem Cod Fiscal si vreau sa avem TVA de 20%. Celelalte chestiuni le stabilesc oamenii politici”, a mai spus seful Executivului.

Inevitabil, tot oamenii politici au fost cei care au lansat pe piata si primele zvonuri. Astfel, in timp ce reprezentantii opozitiei isi frecau mainile de bucurie pe motiv ca premierul este pe cale sa piarda sprijinul coalitiei, parlamentari din PSD vorbeau despre o intelegere intre Ponta si liderii formatiunilor din coalitie, acord care se va solda cu lasarea PNL-ului in ofsaid.

[poll id=”1074″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
755 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger