AcasăPoliticaDragnea il impinge pe Ponta de pe scaunul de prim-ministru

Dragnea il impinge pe Ponta de pe scaunul de prim-ministru

La fel ca si Daniel Constantin, Liviu Dragnea ii face si el vant lui Victor Ponta spre Cotroceni. In comparatie cu liderul PC , care actioneaza din naivitate, Dragnea spera din tot sufletul ca Ponta sa-si franga gatul pe drum.

Liviu Dragnea se vede deja sef peste pesedisti

Acum ca liberalul Crin Antonescu a disparut din peisaj, prin urmare nu mai sunt nevoiti sa-si canalizeze energia impotriva lui, Liviu Dragnea si Victor Ponta au revenit la rafuiala lor mai veche. Si ce mod mai bun sa-l elimini pe actualul sef al partidului, decat sa-l arunci in lupta pentru prima functie in stat.  O lupta de care Ponta se fereste ca dracu’ de tamaie, convins fiind ca daca o pierde s-a dus cu viitorul lui politic. Un motiv in plus pentru Dragnea sa-i ceara, in numele partidului, sa faca marele gest. ”Victor Ponta este cel mai bine plasat in sondaje, cred ca va trebui sa candideze, dar decizia o va lua el. Cand va fi convins, cand va avea foarte limpede in minte tot scenariul, probabil va anunta ce va face.

Victor Ponta isi joaca viitorul politic la prezidentiale

Dar nu cred ca va mai amana mult raspunsul”, a afirmat vicepremierul. Desi sustine ca decizia ii apartine lui Victor Ponta, presedintele executiv al PSD a avut grija sa elimine toate solutiile de avarie ale acestuia. ”Cred ca momentul lui Mircea Geoana a fost in 2009, un moment aproape unic. Cred ca a fost o greseala foarte mare, prestatia din timpul confruntarii cu Basescu. Acum, in 2014, este o situatie noua. PSD a fost setat sa il convinga pe Ponta sa candideze la prezidentiale. Va fi foarte greu pentru PSD sa sustina un candidat la prezidentiale din partea altui partid. Imi vine greu sa cred ca PSD il va sustine pe Tariceanu”, a mai spus Liviu Dragnea.

Marele castigator

Dincolo de ce asteapta sau isi doreste partidul, este clar ca, prin interventiile sale, Dragnea isi urmareste propriul interes. Si asta pentru ca o candidatura a lui Ponta i-ar deschide calea catre sefia PSD si, de ce nu, functia de premier.  Mai ales ca-n ultima perioada vicepremierul a fost reevaluat de adversarii politici, in frunte cu Traian Basescu, acestia considerandu-l un administrator eficient si un om cu autoritate. Prin urmare, daca Victor Ponta castiga prezidentialele, Liviu Dragnea preia partidul si poate chiar si Guvernul. Daca Ponta pierde, pesedistii il vor zbura din functie, iar sefia partidului va ajunge tot la Dragnea.  Altfel spus, un castig pe toata linia, pe care presedintele executiv al PSD nu este dispus sa-l rateze.

[poll id=”712″]

author avatar
Adelina Ionicel
288 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger