AcasăPoliticaDragnea ii taie microfonul lui Ponta

Dragnea ii taie microfonul lui Ponta

Satul de teleguvernarea marca Ponta, presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a decis sa-l scoata cu forta de pe micul ecran pe „camaradul” sau.

Odata cu intrarea lui Liviu Dragnea in scena, premierul este pe cale sa piarda monopolul mediatic. Si asta pentru ca liderul social-democrat vrea sa scoata in peisaj figuri noi care sa nu traga partidul in jos.

Pentru ca miscarea sa nu miroasa a tradare, Dragnea a lasat sa se inteleaga ca urmareste doar binele lui Victor Ponta.

„Pe mine ma intereseaza foarte mult ca prim-ministrul sa fie ajutat de partid si ma refer la un ajutor din punct de vedere comunicational, un suport comunicational. Pentru a se realiza lucrul asta, ministrii trebuie sa informeze partidul cu toate masurile pe care le implementeaza in domeniile pe care le coordoneaza, pentru ca partidul sa poata sa sustina, prin comunicatorii lui, toata aceasta activitate guvernamentala. (…)Vrem sa avem o eficienta mai mare in comunicare si, in primul rand, pentru ca premierul sa nu ramana singurul comunicator pentru toate domeniile si temele”, a explicat presedintele interimar al PSD schema prin care ii ia maul premierului.

I-a negociat Codul fiscal

Parolist, Dragnea a pus deja in practica planul prin care incearca sa-l izoleze pe Victor Ponta.  Presedintele interimar al PSD a condus negocierile pe Codul fiscal, in timp ce premierul a putut sa-si exprime punctul de vedere doar pe Facebook.

„Modificarile la Codul fiscal vor fi adoptate in forma initiala care a fost adoptata in Parlament, dar unele masuri vor fi aplicate etapizat. TVA — va fi o reducere de pana la 20% cota de TVA incepand cu 1 ianuarie 2016 si 19% incepand cu 1 ianuarie 2017. Impozitul pe constructiile speciale, taxa pe stalp — va fi eliminata incepand cu 1 ianuarie 2017, cu o exceptie solicitata de ministrul Agriculturii referitoare la constructiile speciale din agricultura. Aceasta taxa va fi eliminata de la 1 ianuarie 2016. Supraacciza la carburanti va fi eliminata incepand cu 1 ianuarie 2017. Plafonarea contributiilor la asigurarile de sanatate va fi aplicata incepand cu 1 ianuarie 2017, este vorba de plafonarea acestei contributii la cinci venituri medii brute pe economie. De asemenea, reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5% va fi operata incepand cu 1 ianuarie 2017”, a declarat Dragnea, la finalul discutiilor cu partidele parlamentare.

Intalnirea cu liderul PSD a fost si pe placul Opozitiei, co-presedintele PNL Alina Gorghiu sustinand ca dialogul poate fi incadrat la categoria „responsabilitate politica”. ”E un inceput, un prim pas. (…) E un inceput de drum pe care ni-l dorim continuat. Nu stiu si nu pot sa va spun acum ce se va intampla in viitor, dar premisele sunt bune pentru o comunicare si un dialog pe care le gasesc esentiale pe teme mari”, a mai spus Gorghiu.

Eliminat din schema, premierului nu i-a ramas altceva de facut decat sa „riposteze” cu un comentariu pe pagina de socializare: „Salut si ma bucura acordul partidelor parlamentare privind Codul fiscal! Adoptarea acestuia cat mai rapid este cea mai buna veste pentru mediul de afaceri, pentru investitori si, mai ales, pentru cetatenii obisnuiti ai tarii noastre”.

[poll id=”1077″]

author avatar
Adelina Ionicel
1.449 afisari
Zenville

Ultimele știri

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...

Vânt puternic în mai multe zone din țară. Avertizare de la ANM – HARTA/Cum va fi vremea în București

Vântul va avea intensificări, vineri, în cea mai mare parte a țării. Rafalele vor fi mai puternice la munte, în zona înaltă. Meteorologii au...
proger