AcasăPoliticaDragnea ii scoate la produs pe ambasadori

Dragnea ii scoate la produs pe ambasadori

Liderul PSD le-a cerut ambasadorilor sa sustina si sa promoveze in lume firmele romanesti, asa cum fac la Bucuresti, cu multa ”sarguinta, tenacitate si determinare”, ambasadorii straini.

Liviu Dragnea a profitat de Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane din acest an pentru a-i indemna pe diplomatii nostri sa urmeze exemplul ambasadorilor straini, care fac permanent (si chiar agresiv uneori) lobby in favoarea companiilor din tarile lor de bastina.

Sa demonstreze ca-si merita locurile caldute

In opinia liderului PSD exact asta trebuie sa faca si ambasadorii nostri, pe care el personal i-a si catalogat a fi ”cea mai calificata echipa de vanzari”. In context, Dragnea a adaugat ca invidiaza de-a dreptul comportamentul diplomatilor straini si le-a cerut explicit ambasadorilor romani sa preia urgent modelul: ”Ajutati economia romaneasca sa se ridice, puneti umarul alaturi de Guvern si de Parlament si impingeti alaturi de companii si de angajati si de toti cei care traim aici. Cred ca in aceste vremuri diplomatia, asa cum sunteti cu totii patrioti, trebuie sa contina in primul rand rezultatele economice. Vad cu mare invidie de o mare perioada ce fac ambasadorii straini in Bucuresti. Vad cu cata sarguinta, cu cata tenacitate si determinare sustin interesele economice si promoveaza interesele economice ale tarilor lor. Ati vazut, de cate ori vine un inalt oficial din orice tara in Romania vine cu lista de interese clare, concrete, economice pentru tara lui, pentru companii din tara lui”. Diplomatii nostri in schimb isi iau de orice grija imediat dupa ce au fost numiti in mult ravnitele posturi – unde au asigurate casa si masa (de multe stele!) gratis si un trai tihnit pentru ei si familia lor prin cele strainatati. Asta desi ambasadorii si consulii romani o dau anual in bara si cu emiterea de pasapoarte in diaspora si cu scoaterea romanilor intrati in necaz (vezi cazul turistilor romani blocati la Lisabona). Ca urmare, Dragnea are de aceasta data perfecta dreptate: diplomatii romani sa demonstreze ca-si merita facilitatile si privilegiile punand umarul serios la deschiderea de usi si drumuri pentru oamenii nostri de afaceri, pentru ca asa vor ajuta intreaga economie nationala.

Iohannis sa puna si el osul la treaba

Iohannis putea sa faca si o afacere, in contul Romaniei, cu Trump, dar s-a multumit sa faca poze

Firesc si chiar obligatoriu ar fi ca exemplul dat de Dragnea sa fie urmat si de presedintele Klaus Iohannis. Care, fie vorba intre noi, ar fi trebuit sa initieze el un astfel de demers iar ocaziile nu i-au lipsit, vizita facuta lui Donald Trump in SUA si intalnirea cu Angela Merkel la ultimul Summit UE fiind de exemplu doua minunate prilejuri (ratate) de promovare a intereselor companiilor romanesti. Daca nu este pe deplin convins, Iohannis poate analizeaza mai atent recenta vizita pe care i-a facut-o Emmanuel Macron, vizita in timpul careia oaspetele nu a facut altceva decat sa se asigure ca francezii  lui vor prinde si ei o halca din contractele incheiate de statul roman in domeniul apararii. Asta ca sa nu mai pomenim si ca Macron a demonstrat ca este gata sa sara la bataie cu intreaga Uniune Europeana doar pentru a-i multumi pe transportatorii francezi. Daca tot vrea sa-i imite pe mai marii lumii, Klaus Iohannis ar face bine sa-si umple de acum inainte avionul cu oameni de afaceri romani si odata ajuns la destinatie sa incerce sa le faciliteze incheierea unor contracte economice cu gazdele. Daca asta fac Trump si Macron, asa trebuie sa faca si Iohannis. Garantam ca nu-i va cadea niciun galon.

Mai usor cu „pianul” euro pe scari

Liviu Dragnea l-a sanctionat pe ministrul de Externe Teodor Melescanu pentru avansarea anului 2022 drept posibila data de aderare a Romaniei la Zona Euro. Evident iritat de afirmatia ministrului, Dragnea a replicat ca un astfel de proiect nu a fost discutat de actuala majoritate parlamentara si ca Melescanu doar ”s-a jucat” atunci cand a avansat o data concreta: ”Ca sa vorbim de un proiect asumat trebuia sa fie o analiza serioasa a majoritatii, a intregului Parlament, a BNR, a Guvernului, o discutie cu Presedintia, este o dorinta a noastra a tuturor (aderarea la Zona Euro -n.r), dar nu este un proiect foarte usor si nu ne putem juca cu el, adica nu putem sa avansam termene doar de dragul de a avansa termene”.

author avatar
Simona Badulescu
830 afisari

3 COMENTARII

  1. Werner a fost numit gubernator al coloniei si nu putem sa-i cerem sa faca ceva concret,nu numai ca nu poate dar are interzis de la stapanii sai si ai coloniei.Pe el il intereseaza urmatorul mandat la gubernarea coloniei si nimic altceva.

  2. Acesti ambasadori mai trebuie schimbati ca nu fac nimic si iau mii de euro salariu. Trebuie tineri de 40 ani cu o alta deschidere nu oameni peste 50 ani. Improspatai personalul ca au devenit chiaburi pe banii nostrii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger