AcasăPoliticaDragnea ia si Guvernul pe sus

Dragnea ia si Guvernul pe sus

Asa cum a promis inca de la finalul Comitetului Executiv, Liviu Dragnea „s-a asezat pe treaba”. Interesant este ca primele directive au fost transmise Guvernului, nu PSD-ului.

Liviu Dragnea dicteaza agenda Guvernului Ponta

Ca sa evite surprizele marca Ponta, presedintele interimar al PSD i-a cerut premierului sa vina cu rectificarea bugetara in fata partidului. „Am vorbit cu domnul prim-ministru despre rectificarea bugetara, iar luni ministrul de Finante va prezenta proiectul de rectificare in Biroul Permanent National, pentru ca si membrii partidului sa vada proiectul inaintat ca el sa fie aprobat in guvern”, a afirmat Dragnea.  De aici pana la a-i da sah lui Victor Ponta nu a mai fost decat un pas, proaspatul lider al PSD anuntand ca-l sustine pe ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, pe care premierul numai ce l-a amenintat cu remanierea. „Eu il sprijin pe Robert Cazanciuc. O sa am o atitudine foarte interesanta fata de justitie, adica as vrea sa nu mai vorbim despre ea pentru ca foarte multi vorbesc despre justitie, justitia trebuie sa se intample si punct. Nu as vrea sa mai vad politicieni, pot vedea analisti, moderatori, este firesc pentru ca presa este a patra putere in stat, dar ca un om politic sa vina sa-si dea cu parerea despre justitie, ca justitia este buna sau rea”, a explicat Liviu Dragnea.

Mai multi bani pentru demnitari

Miniştrii sunt aşteptaţi la raport în faţa PSD

Iar ca tabloul sa fie complet, in duet cu Rovana Plumb, presedintele interimar al PSD a dat de inteles ca demnitarii de rang inalt isi vor primi salariile marite, in ciuda opozitiei manifestate de Victor Ponta. „Nu cred ca se mai revine asupra Ordonantei. Este un lucru bun. Este o motivatie corecta ca presedintele, premierul sa aiba salarii bune pentru ca au raspunderi uriase, dar nu este suficient, nu putem ridica doar salariile inaltilor demnitari. Am inteles de la doamna Rovana Plumb ca proiectul salarizarii demnitarilor, este un pas dintr-un proiect mai complex”, a punctat Dragnea. „Ordonanta este in vigoare, aplicarea ei incepe de la 1 august, saptamana viitoare vom avea rectificare bugetara si vom decide atunci daca va incepe aplicarea de la 1 august. Avand in vedere ca impactul bugetar este foarte mic, sub 600.000 lei, este posibil sa inceapa si aceasta aplicare a ordonantei. Mai ales ca acest prim pas de cresteri salariale este legat de continuarea implementarii, este parte a legii salarizarii”, a precizat si Rovana Plumb.

[poll id=”1052″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.423 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger