AcasăPoliticaDragnea: Exista un real potential de colaborare intre Romania si China pe...

Dragnea: Exista un real potential de colaborare intre Romania si China pe domenii ca agricultura, energie, transporturi

Aflat la Beijing, alaturi de premierul Ponta si alti oficiali romani, vicepremierul Dragnea, coordonator al proiectelor dintre Romania si China, a dat de inteles ca e optimist cand vine vorba de posibilitatile de colaborare dintre cele doua state, cel putin in domenii precum energia si transporturile.

Prezent, luni, la intalnirea delegatiei romane cu reprezentantii principalelor companii si banci chineze care deruleaza afaceri sau doresc sa investeasca in Romania, social-democratul a precizat, se arata intr-un comunicat de presa, ca exista potential de colaborare intre cele doua tari, la nivel de investitii, in mai multe domenii. „Am convingere ca aceasta perioada de tatonare, perioada de inceput incepe sa se finalizeze in proiecte si investitii concrete in beneficiul ambelor parti. (…) Imi doresc ca in perioada imediat urmatoare relatiile politice si diplomatice excelente sa se materializeze in proiecte de investitii concrete. Avem un potential real de colaborare pentru realizarea unor investitii in domeniile pe care primul-ministru vi le-a prezentat: energie, agricultura, transporturi, cresterea exportului din Romania a produselor de origine animala si nu numai”, a afirmat Dragnea.

Totodata, vicepremierul a adaugat ca partea romana acorda o importanta la fel de mare si dezvoltarii relatiilor de colaborare cu institutiile financiare din China. „Ne bucuram ca exista interes ca banci importante din China sa participe la finantarea marilor proiecte de investitii din România”, a mai sustinut Liviu Dragnea.

125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger