AcasăPoliticaDragnea, dupa consultari: PSD, dispus sa participe efectiv la procesul de elaborare...

Dragnea, dupa consultari: PSD, dispus sa participe efectiv la procesul de elaborare a acestor legi

La iesirea de la discutiile pe care delegatia PSD le-a avut cu seful statului, pe tema legislatiei din domeniul securitatii nationale, liderul SPD a facut cateva precizari in privinta a doua subiecte importante abordate in cadrul acestor condultari avute in cursul diminetii.

Liviu Dragnea

In privinta pachetului legislativ ce include Legea Antiterorism, Legea privind Cartelele Prepay si Legea privind Securitatea Cibernetica, Dragnea a explicat ca, dupa ce seful statului le-a precizat ca a aflat de la premier ca Guvernul lucreaza pe marginea elaborarii acestor trei proiecte de acte normative, inainte de a fi transmite Parlamentului, pentru dezbateri, pesedistii si-au declarat disponibilitatea de a sprijini Executivul la procesul de elaborare legislativa. „Noi i-am spus presedintelui si ii spunem si acum premierului prin intermediul dumneavoastra (…) ca doi colegi de-ai nostri sunt dispusi sa participe efectiv si la procesul de elaborare pe care Guvernul il desfasoara acum pentru aceste legi pentru a castiga timp”, a explicat Dragnea, nominalizandu-i pe Georgian Pop si Sorin Grindeanu. „Poate reusim in aceasta sesiune sa adoptam aceste trei legi importante, tinand cont ca este si perioada de campanie electorala”, a adaugat Dragnea.

Cat priveste celalalt pachet de legi din domeniul sigurantei nationale- Legea Securitatii Nationale, Statutul Cadrului Militar si Legea de Functionare pentru SIE si SRI -, Dragnea a anuntat ca s-a propus o varianta cu care pesedistii sunt de acord, si anume constituirea unui grup de lucru, care sa includa atat reprezentanti ai partidelor, cat si specialisti din cadrul institutiilor de resort, dar si de la Guvern. „Va fi un grup de lucru care sa inceapa sa lucreze (…). Nu se poate discuta despre aceste legi importante acum, in aceasta perioada. Sa vedem daca ele vor putea fi finalizate ca elaborare pana la sesiunea din toamna”, a conchis seful PSD.

140 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger