AcasăPoliticaDragnea, dupa ce Iohannis i-a cerut sa se retraga de la sefia...

Dragnea, dupa ce Iohannis i-a cerut sa se retraga de la sefia PSD: Nu are dreptul sa se amestece in viata unui partid

In conditiile in care seful statului anuntase deja, inca de vineri seara, faptul ca i-a transmis liderului PSD ca in opinia sa ar trebui sa se „retraga” din prima functie in partid, ulterior aflarii deciziei definitive a instantei in „dosarul Referendumul”, Dragnea s-a declarat ‘dezamagit’ de interventia presedintelui, pe acest subiect.

Seful PSD a povestit, seara trecuta, la Antena 3, si cum anume s-a desfasurat dialogul pe aceasta tema, in sensul in care a dezvaluit ca se afla la volan, si ca a oprit masina, pentru a discuta, vineri seara, cu presedintele. „M-a sunat (…) vineri (presedintele Iohannis – n.r.), pe la ora 7, seara. Eram la volan. (…) Mi-a zis ca-i pare rau in plan personal, dar crede ca eu, eu avand aceasta pozitie, ar trebui sa-mi dau demisia, ca pot afecta imaginea Romaniei”, a precizat Dragnea.

Liderul PSD a lasat sa se inteleaga cat se poate de clar faptul ca nu considera potrivita interventia liderului de la Cotroceni in aceasta chestiune, ba chiar ca a r fi la limita unei eventuale incalcari a legii supreme a statului. „Cred ca poate fara sa-si dea seama, a intrat aproape intr-o zona neconstitutionala (…) Mie mi s-a parut deplasat ca presedintele Romaniei sa ceara unui presedinte al unui partid sa-si dea demisia. (…) Nu are dreptul sa se amestece in viata interna a niciunul partid”, considera Dragnea.

Va amintim ca, printr-un scurt mesaj dat publicitatii chiar in seara zilei in care s-a aflat despre faptul ca Dragnea a primit decizia definitiva in „dosarul Referendumul”, fiind condamnat la doi ani cu suspendare, presedintele Iohannis anunta, pe Facebook, urmatoarele aspecte: „Liviu Dragnea ar trebui sa se retraga. Pentru sanatatea sistemului politic romanesc, nu este in regula ca un mare partid politic sa fie condus de un lider condamnat penal prin sentinta definitiva. I-am comunicat aceasta opinie.”

90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger