AcasăPoliticaDragnea, despre recentul demers al ministrului Educatiei: Nu stiu ce a avut...

Dragnea, despre recentul demers al ministrului Educatiei: Nu stiu ce a avut in minte

La scurta vreme dupa ce ministrul Educatiei a cerut reprezentantilor universitatilor si a inspectoratelor judetene sa anunte daca au spatii de cazare in care ar putea fi gazduiti refugiati din randul celor care ar putea fi relocati pe teritoriul autohton, seful interimar al PSD s-a aratat mirat de demersul membrului Guvernului responsabil cu Invatamantul.

„Eu nu stiu ce a avut in minte domnul ministru al Educatiei, dar eu cred ca ar trebui sa fie mai ponderat si el, si toti ministrii, si aceasta actiune trebuie sa fie sub o coordonare unitara”, a declarat Dragnea, miercuri, intr-un interviu la postul de radio Europa FM.

In acelasi timp, fostul ministru de Interne a subliniat ca e nevoie sa se evite orice „comunicare necoordonata” pe acest subiect, in asa fel incat romanii sa nu se ingrijoreze fara sa fie cazul.

Pe aceasta tema, inca din prima zi a saptamanii, presedintele Iohannis preciza faptul ca „Romania (…) poate sa primeasca 1785 de refugiati, 1705 de refugiati care se afla deja in perimetrul Uniunii Europene si 80 de refugiati care vor fi relocati, adica adusi din taberele tranzitorii din afara Uniunii Europene. Astea sunt datele”. De asemenea, seful statului a mentionat, ca Romania sustine cotele voluntare, in chestiunea refugiatilor. O zi mai tarziu, premierul Ponta preciza, dupa declaratiile presedintelui, ca aceasta chestiune este „transata”, urmand sa fie discutata si in sedinta CSAT din 17 septembrie.

104 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger