AcasăPoliticaDragnea, despre ordonanta privind marirea salariilor demnitarilor: Constat ca nu prea o...

Dragnea, despre ordonanta privind marirea salariilor demnitarilor: Constat ca nu prea o mai sustine nimeni!

Liviu Dragnea

In cadrul unei conferinte in care a prezentat, joi la pranz, cateva dintre strategiile partidului pentru urmatoarea perioada, noul sef interimar al PSD-ului a raspuns si unor intrebari. Printre ele si uneia cu privire ordonanta privind salarizarea inaltilor demnitari ai statului.

Liviu Dragnea

Dragnea a confirmat, practic, faptul ca a observat ca exista si schimbari de atitudine, dar si donatii ale diferentelor de salariu. „Eu am urmarit cu atentie ultimele atitudini, luari de pozitie, exprimari cu privire la aceasta ordonanta care cuprinde marirea salariilor demnitarilor. Am vazut ca si (…) un fost consilier care spunea ca Guvernul ar vrea sa o retraga, dar ca nu e lasat de partid. De asemenea, constat ca nu prea o mai sustine nimeni din cei care au promovat-o si adoptat-o. Totodata vedem ca incep sa-si doneze maririle de salariu„, a observat seful interimar al PSD, fara sa faca vreo nominalizare. Desi, se stie, insusi premierul a anuntat, recent, ca va face acest lucru, diferenta de salariu urmand sa ajunga la o echipa de baschet.

Drept urmare a acestor constatari, Dragnea a gasit si o solutie pentru eliminarea „chinului” in aceasta privinta – respingerea proiectului in Legislativ. „Daca tot o plimba de la unul la altul si nu si-o mai asuma nimeni, atunci ii rezolvam noi in Parlament, si o sa propunem respingerea ei. Daca nici un beneficiar nu mai vrea sa o foloseasca, atunci nu mai are rost sa ne mai chinuim cu ea”, a explicat, lamuritor, fostul ministru.

Ordonanta in cauza, prin care se maresc, printre altele, salariile presedintelui, premierului, sefilor ceor doua Camere ale Parlamentului si ai presedintelui Inaltei Curti, a intrat in vigoare de la 1 august. Totul, in ciuda faptului ca, dupa ce marirea indemnizatiilor lunare ale inaltilor demnitari ai statului fusese aprobata, prin ordonanta a Guvernului – in ultima sedinta condusa de Gabriel Oprea, in calitate de interimar, in intervalul in care i-a tinut locul lui Ponta, aflat la acel moment in Turcia, dupa recuperarea postoperatorie – primul-ministru in exercitiu lasase sa se inteleaga ca o va intoarce din drum, pentru ca se doreste ca salariile acestei categorii a oficialilor sa creasca odata cu restul celor ale bugetarilor, dupa aprobarea Legii unice a salarizarii, lucrurile nu au mai stat tocmai asa.

author avatar
Cristina Stefan
128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger