AcasăPoliticaDragnea crede ca e cazul ca Iohannis sa se consulte cu partidele...

Dragnea crede ca e cazul ca Iohannis sa se consulte cu partidele pe tema europeana

Obisnuiti fiind ca initiativa unor consultari pe diferite teme ce tin fie de politica interna, fie de cea externa sa apartina presedintelui, de aceasta data aflam ca Liviu Dragnea ii cere lui Klaus Iohannis, in numele PSD, si nu in calitatea sa de al treilea om in stat, sa aiba o intrevedere si discutii cu partidele, pe tema viitorului Uniunii Europene.

Chestiunea impune o decizie univoca, e de parere Dragnea, care i-a adresat un mesaj public liderului de la Cotorceni, prin care transmite ca formatiunea sa considera ca „Romania trebuie sa isi exprime o pozitie ferma pentru sustinerea principiului egalitatii  intre membrii Uniunii Europene si sa respinga categoric orice scenariu privind o Europa cu mai multe viteze sau o Uniune a cercurilor concentrice”.

Motiv pentru care, Dragnea considera ca o astfel de pozitie unitara din directie autohtona ar trebui sa reuneasca in intregimea sa clasa politica. „Prin urmare, in perspectiva participarii Romaniei la dezbaterile privind viitorul Europei, PSD ii propune presedintelui Klaus Iohannis sa initieze consultarea partidelor politice pentru stabilirea unei viziuni comune care sa fie promovata unitar pe plan extern, la toate nivelurile politice si diplomatice”, se mentioneaza, printre altele, in mesajul facut public, in urma cu scurta vreme, din directia formatiunii conduse de Dragnea.

Prima reactie a presedintelui pe tema Europei cu mai multe viteze

Pozitia PSD-ului vine la doua o zi de cand, cu prilejul discutiilor avute, la Cotroceni, cu premierul maltez – stat care are Presedintie Consiliului UE in primul semestru din 2017 – Administratia Prezidentiala a anuntat faptul ca seful statului „s-a pozitionat ferm impotriva ideilor vehiculate in ultimul timp cu privire la o Europa cu mai multe viteze – o Uniune a cercurilor concentrice. In opinia sa, asemenea formule de reconfigurare a Uniunii ar putea conduce la dezintegrarea proiectului european. Seful statului a subliniat ca Romania se pronunta pentru o Europa puternica, consolidata, unitara si incluziva”.

author avatar
Cristina Stefan
86 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger