AcasăPoliticaDragnea confirma ca Teodorovici va fi prezent la consultari: Salut initiativa UNPR...

Dragnea confirma ca Teodorovici va fi prezent la consultari: Salut initiativa UNPR de realizare a unei discutii pe tema Codului Fiscal

Actualul sef interimar al PSD-ului se declara incantat de succesul apelului pe care l-a facut, in privinta abandonarii politicii conflictelor personale in vederea concentrarii pe problemele reale ale Romaniei. Dragnea a remarcat ca atat UNPR-ul, formatiune din arcul guvernamental, cat si PNL-ul, principala formatiune din Opozitie, au ales sa propuna partidelor parlamentare consultari pe tema Codului fiscal, inainte de noul vot dat asupra proiectului respins initial de catre seful statului.

Astfel ca, Dragnea a laudat, vineri, initiativa anuntata in cursul zilei trecute, de catre vicepremierul Oprea, liderul UNPR, privind stabilirea unei date pentru ca membrii formatiunilor politice cu reprezentare in Legislativ sa se aseze la masa dialogului, pe tema noului Cod fiscal, inainte ca proiectul sa fie votat in cadrul sesiunii extraordinare a Parlamentului, de la finele lunii august. „Salut initiativa venita din partea UNPR, prin vocea Presedintelui acestei formatiuni politice, domnul Gabriel Oprea, de realizare a unei discutii între partidele parlamentare pe tema Codului Fiscal”, a notat Dragnea, intr-un comunicat de presa, grabindu-se sa asigure ca la discutiile cu pricina fi prezent Eugen Teodorovici, seful Ministerului Finantelor.

Nu in ultimul rand, presedintele interimar al PSD-ului a vorbit in termeni pozitivi si despre propunerea liberalilor, anuntata inca dinaintea celei apartinand UNPR-ului, privind consultarile pe mai multe teme macroeconomice, printre ele si Codul fiscal, discutii care ar urma sa aiba loc – au decisi mai-marii PNL- pe 17 august. „De asemenea, remarcam cu satisfactie ca PNL invita PSD si partidele din arcul guvernamental la dezbateri pe temele cele mai importante ale dezvoltarii Romaniei. (…) primim cu deschidere noua cerere de dialog pe aceasta tema initiata de PNL”, a mai punctat seful interimar al social-democratilor, adaugand ca si la aceste consultari partidul va fi reprezentat de catre ministrul Finantelor si de o echipa dfe specialisti din cadrul institutiei conduse de Teodorovici.

Va reamintim ca, dupa ce presedintele Iohannis a decis ca noul Cod fiscal sa fie retrimis Parlamentului, pentru reexaminare, proiectul legislativ va fi reanalizat in cadrul unei sesiuni extraordinare a Parlamentului. Alesii vor veni din vacanta cu ceva zile mai devreme, mai exact in ultima saptamana a lunii in curs, pentru a supune din nou la vot demersul legislativ.

author avatar
Cristina Stefan
165 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger