AcasăPoliticaDragnea: "Competitia politica pentru Primaria Capitalei se reseteaza total". PSD-ul va cauta...

Dragnea: „Competitia politica pentru Primaria Capitalei se reseteaza total”. PSD-ul va cauta o „candidatura credibila”

Liderul interimar al social-democratilor admite ca situatia in care se afla momentan Sorin Oprescu, actualul primar al Capitalei, nu are cum sa faca bine stangii. Dar si ca, odata ce edilul a ajuns in vizorul DNA, fiind la acest moment in arest preventiv, lupta pentru fotoliul de primar general al Bucurestiului, inaintea alegerilor locale de anul viitor, va arata cu totul altfel.

In conditiile in care se credea ca Sorin Oprescu va candida pentru un nou mandat de edil al Capitalei, odata ce edilul in varsta de 63 de ani a ajuns sa fie retinut si, ulterior, arestat preventiv, intr-un dosar in care este acuzat de luare de mita si in care mai sunt cercetate si alte persoane, cel putin una angajata a PMB, aceasta varianta pare sa fie tot mai putin credibila.

O recunoaste si Liviu Dragnea, seful interimar al PSD, care admite faptul ca vor aparea schimbari majore in lupta pentru fotoliul de primar al Capitalei. „Competitia politica pentru Primaria Capitalei se reseteaza total in urma acestui necaz al lui Sorin (Oprescu-nr.)”, a precizat liderul PSD, seara trecuta, la Antena 3.

Cat priveste pasul urmator al social-democratilor, in cautarea unui nume care sa intre in cursa pentru sefia Primariei Capitalei si care sa aiba sustinerea PSD, Dragnea a explicat faptul ca, in perioada urmatoare, mai-marii partidului pe care il conduce interimar vor trebui sa gaseasca o solutie, mai precis o persoana cu imagine cat mai buna in ochii electoratului. „Pentru sanga nu este un lucru bun. (…) O sa vedem cum decurge dosarul, cercetarile, care este evolutia, asta n-am de unde sa stiu eu, dar, repet, ne aflam in fata unei situatii complet noi: PSD trebuie sa se gandeasca serios la o candidatura (…) credibila pentru Primaria Capitalei si cred ca vom avea aceasta putere”, a concluzionat Liviu Dragnea.

Va reamintim faptul ca, in cursul noptii de duminica spre luni, prezentat in fata instantei, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, Sorin Oprescu a primit o veste proasta: a aflat ca magistratii Tribunalului Bucuresti au admis cererea procurorilor DNA, care il acuza de luare de mita, astfel ca a fost dus din sala de judecata in Arestul Politiei Capitalei. Avocatii sai au anuntat deja ca vor contesta masura, la Curtea de Apel Bucuresti.

author avatar
Cristina Stefan
90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger