AcasăPoliticaDragnea cere o analiza serioasa in chestiunea refugiatilor: Trebuie sa militam pentru...

Dragnea cere o analiza serioasa in chestiunea refugiatilor: Trebuie sa militam pentru asumarea unor cote voluntare

In conditiile in care si fostul sef al PSD, premierul Ponta, a anuntat luni ca a vorbit in ultimele zile atat cu omologii sai din state vecine, cat si cu vicepremierul Oprea, pe aceasta chestiune, inainte de a prezenta pozitia Guvernului, pe tema refugiatilor, in apropiata sedinta a CSAT-ului, actualul lider interimar al formatiunii, Liviu Dragnea, a declarat la randul sau ca e nevoie ca autoritatile sa se gandeasca foarte atent si sa negocieze cu oficialii europeni in privinta capacitatii Romaniei de a primi imigranti.

La cateva zile de cand – aflat in Ungaria, pentru a vedea meciul fotbalistilor tricolori –  a mers el insusi in mijlocul refugiatilor aflati in gara de la Budapesta, explicand ca si-a dorit sa stea de vorba cu oamenii aflati acolo, Liviu Dragnea a facut noi precizari, de aceasta data intr-o declaratie de presa, cu privire la situatia refugiatilor si la ipoteza ca Romania sa primeasca imigranti. „Trebuie sa ne gandim serios – ca tara -ce capacitate avem. Trebuie sa avem, de asemenea, puterea de negociere pentru a obtine autoritate asupra tranzitului. Nu este foarte simplu sa capeti mii de refugiati in Romania fara sa te gandesti serios daca din punct de vedere al asistentei medicale suntem pregatiti (…), daca avem capacitatea de a-i putea caza pe toti (…), de a le asigura hrana in conditii decente”, considera fostul ministru.

Dragnea a insistat asupra necesitatii unui dialog cu oficialii europeni in aceasta privinta si s-a declarat convins ca inaltii responsabili ai statului vor gasi o solutie favorabila in chestiunea care tine captata, de zile intregi, atentia liderilor si ai cetatenilor statelor europene. „Noi cred ca trebuie sa militam ca tara pentru adoptarea unor decizii privind asumarea unor cote voluntare. Daca mergem si acceptam cote impuse cu un numar de imigranti peste capacitatea noastra de a putea procesa aceste lucruri, vom avea o problema toti. (…) Eu sunt convins ca premierul Victor Ponta (…) impreuna cu factorii de decizie din Guvern si cu presedintele, in CSAT, vor avea un punct de vedere comun si structurat”, a concluzionat Dragnea.

La randul sau, premierul a explicat ca Romania nu poate primi – pe termen scurt – „mai multe persoane decat avem capacitatea”, iar la acest moment numarul de locuri este de 1.500, cu mentiunea ca aproape 200 dintre ele sunt deja ocupate. Insa si Victor Ponta  precizat ca o decizie in acest sens se va lua in sedinta CSAT, despre care seful Executivului a precizat ca va avea loc „cel mai probabil” saptamana viitoare.

author avatar
Cristina Stefan
66 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger