AcasăPoliticaDragnea, balet cu Oprea si cu Tariceanu

Dragnea, balet cu Oprea si cu Tariceanu

Obligat sa tina aproape ALDE si UNPR, pentru a impiedica formarea unei noi majoritati parlamentare in jurul PNL, Liviu Dragnea a reusit sa-i abureasca pe liderii celor doua partide. care nu se suporta mai nou.

Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea și Gabriel Oprea merg în continuare umăr la umăr

Planurile lui Dragnea referitoare la ”satelitii” ALDE si UNPR au fost incurcate de Calin Popescu Tariceanu, care a decretat scurt ca nu admite sa se afiseze alaturi de Gabriel Oprea, date fiind problemele pe care acesta le are cu DNA. Ca sa-l potoleasca pe Tariceanu, Dragnea s-a distantat de ochii lumii de Oprea, prezentandu-se in schimb de mana cu liderul ALDE la consultarile organizate de premierul Ciolos pe tema modificarii legii electorale. Consultarii la care, ca proba ca PSD si ALDE au renuntat la divort si si-au reinnoit juramintele, Dragnea si Tariceanu au cantat in cor acelasi refren: ”Suntem de acord cu alegerea primarilor din doua tururi, dar nu acum”. Si mai exact, liderii PSD si ALDE au sustinut ca legea electorala trebuie modificata musai in Parlament, dar nu acum, ci in viitoarea legislatura, cand credibilitatea si legitimitatea alesilor nu va mai fi pusa la indoiala. Curios este ca, desi a fost lasat singur, Oprea a fredonat la fel, chiar daca solo:  ”nu vrem modificarea legii”. ”UNPR sustine alegerile intr-un singur tur de scrutin deoarece acestea sunt prevazute de o lege organica. Aceasta a parcurs toate etapele, a fost dezbatuta, votata in plenul Parlamentului si promulgata de Presedintele Romaniei”, a decretat UNPR, dupa intalnirea cu seful Guvernului.

Ca sa scape de cicaleala ALDE, PSD si UNPR inventeaza ”protocolul umbrela”

Chiar daca l-a asigurat pe Tariceanu ca el este alesul si UNPR este o poveste terminata, Liviu Dragnea nu a renuntat nicidecum la combinatia cu Gabriel Oprea & Comp. Dimpotriva, social-democratii au decis (cei drept somati de Oprea, care le-a spus, ieri, ca ori parafeaza o intelegere, ori ii lasa balta in Parlament) sa semneze un ”protocol tip umbrela” cu UNPR. ”O sa fie un protocol de colaborare national, de tip umbrela, prin care lasam la latitudinea fiecarei organizatii judetene sa negocieze cu colegii de la UNPR modalitatea de colaborare la alegerile locale. O sa il incheiem saptamana asta, probabil. Vom candida, in mod cert, separat la alegerile locale, dar, daca avem un protocol de colaborare, bineinteles ca o sa ne abtinem de la a ne ataca unii pe ceilalti in campanie. Al doilea lucru foarte important este modul de constituire a majoritatilor in consiliile locale si in consiliile judetene. Fiecare vom sprijini candidatii care sunt mai bine plasati. Daca vor fi localitati care vor decide ca e potrivit sa aiba liste comune cu UNPR, suntem deschisi si pentru acest lucru”, a detaliat pesedistul Marian Neacsu in ce consta noua gaselnita, inventata se pare de PSD pentru a adormi vigilenta lui Tariceanu. Nceoficial, voci din PSD povestesc si ca Dragnea a convenit cu Oprea ca social-democratii sa-l sustina pe Neculai Ontanu in cursa pentru obtinerea unui nou mandat la Primaria Sectorului 2, urmand ca uneperistii sa-l sprijine la randul lor pe candidatul PSD la Primaria Capitalei – Gabriela Firea sau cine o fi. Mai mult, vicepresedintele UNPR Serban Mihailescu a mentionat, tot ieri, ”relatia excelenta” existenta intre PSD si UNPR si a sustinut ca sunt ”90% sanse” ca Uniunea condusa de Oprea ”sa mearga cu PSD (pe liste comune – n.r.)” la parlamentarele din toamna. Toate astea in schimbul tinerii UNPR cat mai departe de PNL si de legiferarea alegerii primarilor din doua tururi, evident.

author avatar
Simona Badulescu
747 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger