AcasăPoliticaDragnea anunta ca PSD sustine Guvernul Ponta. Congresul- pe 18 octombrie

Dragnea anunta ca PSD sustine Guvernul Ponta. Congresul- pe 18 octombrie

Victor Ponta se poate baza in continuare pe sprijinul PSD pentru prima functie la Palatul Victoria, asigura Liviu Dragnea. Act priveste Congresul formatiunii, acesta va avea loc pe 18 octombrie.

Odata incheiata sedinta Comitetului Executiv al social-democratilor, in care s-a discutat situatia primului-ministru, odata ce DNA a dispus trimiterea sa in judecata in dosarul „Rovinari-Turceni”, liderul interimar al PSD a anuntat ce decizii s-au luat. Mai exact, ca partidul „respinge motiunea de cenzura a PNL”, impotriva sefului Executivului, dar si ca formatiunea pe care o conduce la acest moment sustine in continuare Guvernul, cu Victor Ponta premier.

De altfel, inca de dinainte de a incepe reuniunea CEx a PSD, Dragnea excludea varianta ca social-democratii sa sprijine demersul principalei formatiuni de opozitie. „Cred ca ei nu se asteapta ca PSD-ul sa voteze sa isi dea jos propriul Guvern. Nu putem face asta”, afirma liderul interimar al social-democartilor.

Nu in ultimul rand, PSD-istii au decis, in sedinta de luni, ca pe 11 octombrie sa aiba loc scrutinul intern pentru desemnarea candidatilor, urmand ca pe 18 octombrie sa se desfasoare Congresul in cadrul caruia sa se voteze noua conducere a formatiunii. In privinta hotararii sale de a se inscrie in aceasta cursa, Dragnea a precizat si astazi ca nu s-a decis deocamdata daca va candida la Congresul de luna viitoare.

author avatar
Cristina Stefan
71 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger