AcasăPoliticaDragnea a cerut Instantei ca Ponta sa fie audiat in dosarul "Referendumul"

Dragnea a cerut Instantei ca Ponta sa fie audiat in dosarul „Referendumul”

Dupa mai multe ore de audieri, social-democratul Liviu Dragnea a iesit de la Curtea de Apel Bucuresti, confirmand ca a cerut instantei sa fie audiati in acest dosar si Victor Ponta, liderul PSD, precum si alti colegi din formatiunea condusa de seful Guvernului.

Fostul vicepremier a motivat solicitarea adresata instantei in acest caz prin faptul ca Ponta si restul social-democratilor pe care Dragnea a solicitat, impreuna cu aparatorul sua lega sa fie audiati ca martori „pot aduce informatii importante pentru cauza”.

Totul, in conditiile in care premierul insusi a cerut procurorilor sa fie admis ca martor, aspect cu care procurorii anticoruptie nu au fost de acord, lucrur mentionat anterior de Dragnea, in septembrie 2013. „Daca vorbim de foloase necuvenite pentru PSD, cred ca trebuie intrebat si presedintele partidului. Domnul Victor Ponta a facut cerere la DNA sa fie admis ca martor si i-a fost respinsa, astazi am incercat din nou acum”, a detaliat Dragnea.

Cat priveste pozitia sa fata de acuzatiile care i se aduc in legatura cu Referendumul din 2012 – in legatura cu demiterea sefului statului de la acea data, Traian Basescu -Liviu Dragnea si-a declarat nevinovatia. „Spun si aici ce am spus si in instanta: ma declar complet nevinovat pentru toate acuzatiile care mi-au fost aduse de procurorii DNA. Consider ca prezenta la vot nu poate fi considerata un folos necuvenit pentru un partid – prezenta la vot la un referendum. Dimpotriva, la referendum cetatenii sunt chemati sa spuna „da” sau „nu” la  o intrebare. Cel mult, se poate vorbi – daca ramanem in aceeasi logica – de un folos pentru popor, iar in cazul poporului nu cred ca putem vorbi de foloase necuvenite”, a justificat Dragnea respingerea acuzatiilor pe care procurorii i le aduc in acest dosar.

Amintim ca DNA il acuza ca, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, si-ar fi folosit autoritatea si influenta in scopul obtinerii unei prezente de minimum 60% la votul de la referendum, care sa garanteze validarea acestuia.

author avatar
Cristina Stefan
153 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger