AcasăPoliticaDoua zile de consultari la Cotroceni, pe tema legilor securitatii nationale

Doua zile de consultari la Cotroceni, pe tema legilor securitatii nationale

Presedintele Iohannis asteapta reprezentantii partidelelor si formatiunilor cu reprezentanre in Legislativ sa vina, saptamana viitoare, la Cotroceni, pentru a sta de vorba pe marginea legislatiei din domeniul sigurantei nationale.

Dupa cum a anuntat inca de cand se afla la Washington, cu prilejul Summitului pentru Securitate Nucleara, la care a participat, alaturi de presedintele american si de alti lideri ai statelor europene, Klaus Iohannis vrea sa discute atat cu politicienii, cat si cu specialistii autohtoni in privinta acestor legi, drept urmare va organiza consultari.

Iar in aceasta dimineata, s-a aflat, din directia Cotrocenilor, si cand anume vor fi organizate aceste consultari, mai precis in cea de-a doua si, respectiv, a treia zi a saptamanii viitoare. „Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a trimis o scrisoare presedintilor partidelor si formatiunilor politice reprezentate in Parlamentul Romaniei, prin care ii invita la consultari, la Palatul Cotroceni, pe tema legislatiei in domeniul securitatii nationale. Fiecare delegatie poate fi formata din maximum 5 persoane”, se precizeaza intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Vor fi cate trei discutii in fiecare dintre cele doua zile alocate acestei chestiuni. Cat priveste programul consultarilor pentru ziua de 12 aprilie, acesta include ca la ora 10 sa inceapa discutiile cu delegatia PSD, o ora mai tarziu cu cea a PNL, pentru ca la ora 12 sa intre la discutiile de la Cotroceni reprezentantii UDMR. Totodata, si miercuri intrevederile pe acest subiect vor incepe tot la ora 10. Primii care vor ajunge la consultarile pe tema legislatiei securitatii nationale in cea de-a doua zi a discutiilor vor fi cei de la UNPR, urmati de membrii delegatiie ALDE, de la ora 11 si de reprezentantii Grupului parlamentar al minoritatilor nationale, care sunt asteptati la sediul Presedintiei incepand cu ora 12.

author avatar
Cristina Stefan
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger