AcasăPoliticaDoua amanari dintr-un foc, la Camera: votul pe motiune si pe conversie

Doua amanari dintr-un foc, la Camera: votul pe motiune si pe conversie

Sedinta de plen de marti, de la Camera, a fost suspendata pe motiv ca in sala nu erau prezenti suficienti alesi ai neamului cat sa fie asigurat cvorumul.

Dar ca nu este vorba despre o sedinta de plen ca oricare alta, ci despre una pe care un numar semnificativ de romani erau direct interesati sa o urmareasca, in speta zecile de mii de conationali care au credite in franci elvetieni si voiau sa afle soarta proiectului legii privind conversia creditelor, care ar fi urmat sa fie supus votului deputatilor.

Si tot in cadrul intrevederii din plen de marti ar fi urmat sa se dea un vot si pe motiunea simpla depusa de social-democrati la adresa ministrului Pruna, de la Justitie, menita sa taxeze declaratiile acesteia in privinta „mintitului la CEDO”. Lipsa de cvorum are o explicatie in opinia liderului PSD. „PNL a ales sa boicoteze votul pe motiunea simpla impotriva ministrului Justitiei. Deci, practic, pentru a salva onoarea nereperata a doamnei ministru au voicotat si celelalte voturi (…) aratand ca sustin si isi asuma acest ministru al Justitiei (…)”, a declarat Dragnea, de la Parlament.

author avatar
Cristina Stefan
86 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger