AcasăPoliticaDosarul Referendumul, la ultimul termen. Dragnea: Cred cu tarie in nevinovatia mea!

Dosarul Referendumul, la ultimul termen. Dragnea: Cred cu tarie in nevinovatia mea!

Aceasta zi de vineri este una deosebit de importanta atat pentru Liviu Dragnea, cat si pentru celelalte persoane trimise in judecata in dosarul „Referendumul”, cum este cunoscuta cauza in randul opiniei publice.

UPDATE: Dragnea si restul persoanelor acuzate in aceasta cauza vor afla peste aproape doua saptamani decizia magistratilor. Instanta a ramas in pronuntare, fiind asteptat ca judecatorii sa anunte pe 22 aprilie hotararea definitiva in acest dosar.

„Prin toata munca mea din ultimii 20 de ani de zile am aratat ca tin la oameni (…) Prezentarea la vot este un principiu profund al democratiei (…) Ce-am avut de spus am spus in fata instantei (…) vreau sa se faca dreptate”, a sustinut seful PSD, la plecarea de la Inalta Curte.

––

Totul pentru ca la Inalta Curte se judeca ultimul termen in dosarul – aflat in faza de apel – in care, dupa cum multi isi amintesc, actualul lider al PSD a primit, in prima instanta, in mai anul trecut, o pedeapsa de un an de inchisoare cu suspendare. La aceasta data urmeaza ca atat procurorul de caz, cat si aparatorii legali ai acuzatilor sa sustina pledoariile finale.

Presedintele formatiunii social-democrate a ajuns la instanta inca de dimineata, sustinandu-si, o data in plus, nevinovatia, si precizand ca nu ia in calcul varianta unei eventuale pedeapse cu executare, desi s-a aflat ca procurorii cer acest lucru. „Cred cu tarie in nevinovatia mea. Si cred cu tarie in dreptul romanilor de a fi prezenti la vot (…) nu iau de considerare asta (o pedeapsa cu executare-n.r.)”, a afirmat Dragnea, inainte de a intra in cladirea Inaltei Curti.

Precedentul termen al dosarului in care procurorii DNA au anchetat ceea ce au considerat a fi fraude la referendumul din 2012, privind demiterea sefului statului de la acea vreme, Traian Basescu, trimitand mai multe zeci de persoane in judecata in aceasta cauza, a fost judecat la sfarsitul lunii martie.

author avatar
Cristina Stefan
138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger