AcasăPoliticaDosarul Microsoft. Basescu: Se pare ca sunt magistrati care tin neaparat sa...

Dosarul Microsoft. Basescu: Se pare ca sunt magistrati care tin neaparat sa faca politica. Imi mentin integral declaratia

Dupa ce plenul CSM a decis sa sesizeze Inspectia Judiciara in legatura cu unele afirmatii ale presedintelui cu privire la dosarul Microsoft, seful statului a reactionat.

Traian Basescu a afirmat ca isi mentine declarariile facute recent, mai exact in ziua in care a aprobat solicitarea DNA privind declansarea anchetei penale in cazul a cinci fosti ministri, dar a insistat asupra faptului ca presedintele are mai multe surse de informatii, fara sa se puna problema sa divulge informatii dintr-un dosar aflat sub ancheta.

Totodata, seful statului a acuzat un anume magistrat ca „minte”, cand lasa sa se inteleaga ca afirmatiile sefului statului ar putea afecta independenta justitiei. „Se pare ca sunt magistrati care tin neaparat sa faca politica si au ajuns sa o faca si mai prost decat o facem noi politicienii. Astazi am inteles ca un domn magistrat a considerat ca in conferinta mea de presa am afectat justitia, pentru ca as fi dat date din dosar. Imi pare rau ca trebuie sa-o spun. Domnul magistrat minte. Imi mentin integral declaratia pe care am facut-o atunci cand am anuntat cererea de incepere a anchetei penale pentru cei cinci fosti ministri”, a afirmat seful statului, intr-o declaratie de presa sustinuta, joi dupa-amiaza, la Cotroceni.

Totodata, Traian Basescu a anuntat ca l-a sunat pe seful CSM si l-a informat asupra punctului sau de vedere. Cat priveste varianta in care un membru al CSM ar vrea sa intre in politica, presedintele ii cere sa renunte la magistratura inainte de a face acest pas. „Daca este un magistrat al CSM care vrea sa faca politica- intra, frate, cinstit in politica. Te lasi de calitatea de magistrat si n-ai decat sa faci cata politica te pricepi”, a continuat presedintele.

Incidentul, „un abuz”

Mai mult, Basescu considera ca situatia creata se constituie intr-un „abuz” la adresa presedintelui, si spune ca, in cazul in care acest lucru se va mai repeta, va reactiona de fiecare data. „Nu puteam sa trec peste acest incident (…) Nu am nicio placere sa vad mari dezbateri pe TV, in care tot soiul de politruci il pun pe presedinte pe picior de egalitate cu Victor Ponta, in exercitarea de presiuni asupra justitiei”, a concluzionat presedintele.

128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger