AcasăPoliticaDosarul lui Corlatean. 19 volume si ambasadori audiati

Dosarul lui Corlatean. 19 volume si ambasadori audiati

Atasat referatului prin care DNA-ul cere Parlamentului sa incuviinteze urmarirea penala a pesedistului Corlatean stau copii ale celor 19 volume ale dosarului. Anuntul vine chiar din directia Laurei Kovesi.

La cateva ore de cand se aflase ca DNA-ul cere Senatului aviz in vederea urmaririi penale a fostului ministru de Externe, actualmente membru al Camerei Superioare a Parlamentului, in privinta votului din Diaspora, de la alegerile prezidentiale din toamna lui 2014, procurorul-sef al acestei institutii a oferit, asadar, cateva detalii despre aceasta cauza.

Din aspectele pe care a putut sa le faca publice din dosarul aflat in plina investigare, sefa DNA a mentionat faptul ca au fost audiati inclusiv ambasadori, precum si sefi ai misiunilor diplomatice, dar si functionari din cadrul ministerului condus, in toamna anului 2014, de catre Titus Corlatean. „Pot sa va spun ca atasat referatului procurorului au fost inaintate 19 volume – copii ale dosarului, in care se regasesc declaratii de martor- persoane sau functionari implicati in aceste activitati, sunt documente ridicate de la diverse institutii publice, alte date si informatii pe care se bazeaza probatoriul in acest moment”, a precizat Laura Kovesi, de la sediul CSM, unde in prima parte a zilei au fost avizati favorabil cei doi procurori sefi adjuncti ai DNA-ului.

Precizam faptul ca, din cate s-a anuntat intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie, Corlatean este suspectat abuz in serviciu si impiedicarea exercitarii drepturilor electorale.

author avatar
Cristina Stefan
127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger