AcasăPoliticaDoliu national si in Republica Moldova, pe 13 august, in memoria Reginei...

Doliu national si in Republica Moldova, pe 13 august, in memoria Reginei Ana

La doua zile de cand Executivul de la Bucuresti lua decizia ca in ziua in care sotia Regelui Mihai va fi inmormantata pe intreg teritoriul Romaniei sa fie doliu, s-a aflat ca si liderul de la Chisinau a dispus o astfel de masura, in semn de respect pentru trecerea in nefiinta a Reginei Ana.

„In semn de profunda durere cauzata de trecerea in eternitate a Reginei Ana a României”, presedintele Timofti a luat decizia sa declare, prin decret, data de 13 august 2016 zi de doliu national, in care drapelul Republicii Moldova va fi arborat in berna. Mai mult, s-a dispus ca in sambata respectiva, la ora 10, „se va cinsti memoria Reginei Ana prin pastrarea unui moment de reculegere”, din cate transmite Presedintia de la Chisinau, intr-un comunicat facut public in prima parte a zilei de vineri.

Presedintele Timofti (sursa foto: Facebook)

Va amintim faptul ca Regina Ana a murit luni, in Elvetia, la varsta de 92 de ani. Sicriul cu trupul sotiei Regelui Mihai va ajunge in Romania pe 9 august, urmand ca, dupa mai multe ceremonii ce se vor desfasura atat in Capitala, cat si la Sinaia, in dupa-amiaza zilei de sambata, 13 august, sa aiba loc inmormantarea, la Curtea de Arges.

author avatar
Cristina Stefan
197 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger