AcasăPoliticaDoi cunoscuti oficiali europeni ii cer demisia lui Ponta

Doi cunoscuti oficiali europeni ii cer demisia lui Ponta

Doi oficiali europeni i-au cerut premierului sa plece din fruntea Guvernului, ca urmare a trimiterii sale in judecata, pentru fapte de coruptie, in dosarul „Rovinari-Turceni”, invocand faptul ca imaginea tarii este afectata de situatia in care se afla actualul prim-ministru.

Atat Joseph Daul, presedintele Partidului Popular European, cat si Manfred Weber, presedintele grupului Partidului Popular European din Parlamentul European, considera ca se impune ca Ponta sa plece din fruntea Executivului, odata ce a fost trimis in judecata pentru coruptie.Intr-un comunicat al PPE, de vineri, se precizeaza pozitia lui Daul in aceasta chestiune. „Solicit primului ministru al Guvernului Romaniei, Victor Ponta, sa isi prezinte imediat demisia din functia de prim-ministru, ca urmare a trimiterii sale in judecata pentru acuzatii grave de coruptie. Poporul roman merita o carte de vizita mai buna decat un prim ministru trimis in judecata”, considera oficialul.

La randul sau, Weber crede ca „premierul Ponta ar trebui sa faca un pas inapoi si sa lase justitia sa decida”, cerand „demisia imediata” a primului-ministru.

Ponta a fost trimis in judecata de DNA, iar luni are loc primul termen in dosarul „Rovinari-Turceni, in care este acuzat – in calitate de avocat- de fals in inscrisuri sub semnatura privata, spalare de bani si complicitate la evaziune fiscala.

author avatar
eNational
365 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger