AcasăPoliticaDoamnele din PNL opintesc la cresterea natalitatii

Doamnele din PNL opintesc la cresterea natalitatii

Dupa ce au desfiintat politicile actualului Executiv, Alina Gorghiu si Andreea Paul si-au indreptat atentia asupra unei teme mai de weekend: situatia demografica a Romaniei. Ingrijorate de scaderea semnificativa a populatiei, cele doua doamne le-au cerut guvernantilor sa ia masuri in acest sens.

Alina Gorghiu ii sfatuieste Alina Gorghiu spune ca problemele demografice sunt o prioritate pentru PNL social-democrati sa-i retraga sprijinul lui Victor Ponta

In calitate de co-presedinte al PNL, Alina Gorghiu nu numai ca da cu pumnul in masa autoritatilor, ba chiar promite se va implica in rezolvarea problemei, imediat ce partidul pe care-l conduce va ajunge la putere. „Un raport al Organizatiei Natiunilor Unite confirma un trend ingrijorator: scaderea considerabila a populatiei Romaniei, in urmatoarele decenii. Potrivit raportului, numarul locuitorilor Romaniei se va diminua cu pana la 22,1% in urmatorii 35 de ani. Suntem, astfel, pe locul doi in clasamentul tarilor cu cea mai mare rata de scadere a populatiei pana in 2050, realizat de ONU”, a sustinut Gorghiu, subliniind ca liberalii au pregatit deja un set de masuri. „In programul de guvernare al PNL, am dedicat o sectiune importanta problemelor demografice, care trebuie sa fie o prioritate a oricarei guvernari responsabile. Inca o data, se demonstreaza ca orice masura menita sa sprijine familiile si sa incurajeze natalitatea, inclusiv dublarea alocatiei pentru copii pe care am promovat-o anul acesta, este extrem de binevenita”, a mai completat sefa liberalilor.

Andreea Paul atrage atentia asupra faptului ca Romania va fi cea mai batrana tara europeana

Despre riscuri si despre pasi care ar trebui facuti in urmatorii ani vorbeste si prim-vicepresedintele PNL Andreea Paul, aceasta atragand atentia ca Romania va fi tinta unei „furtuni demografice”. „Totul incepe cu populatia. Pierdem anual cam 70 de mii de cetateni romani din cauza ratei reduse a natalitatii de 13 copii la 10 femei. Pierdem cam 4 milioane de romani prin migratia economica, un numar aproape egal cu cel al salariatilor in Romania. Pierdem in special tinerii, persoanele cu competente si cu inclinatii antreprenoriale. Imbatranim foarte repede ca natiune.  (…) Vom fi cea mai batrana tara europeana, adica cu cea mai ridicata varsta mediana”, a mai precizat Andreea Paul.

author avatar
National
558 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger