AcasăPoliticaDNA le rupe coloana lui Gabriel Oprea si Tiberiu Nitu

DNA le rupe coloana lui Gabriel Oprea si Tiberiu Nitu

DNA a animat, ieri, intreaga scena politica odata cu demararea oficiala a procedurilor de incepere a urmaririi penale in cazul fostului vicepremier si ministru de Interne, Gabriel Oprea.

Fostul ministru ingroasa randul clientilor DNA

Retras in culise dupa tragedia petrecuta la clubul Colectiv, Gabriel Oprea a fost propulsat din nou in prima linie de catre DNA. Care il acuza pe fostul demnitar, in nu mai putin de cincisprezece volume, de abuz in serviciu si obtinere de foloase necuvenite. Concret, procurorii anticoruptie spun ca fostul ministru Gabriel Oprea se face vinovat de ”folosirea resurselor umane si materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, in mod nelegal, insotirea deplasarilor efectuate de ministru cu echipaje ale politiei rutiere”. Mai pe romaneste spus, Oprea este acuzat de folosirea abuziva si fara temei legal a coloanelor oficiale, in scopul de a fenta traficul bucurestean. Problema ajunsa sub lupa procurorilor dupa moartea politistului Bogdan Ghighina intr-un accident petrecut in timp ce acesta deschidea calea coloanei ministrului Oprea. Culmea este ca DNA nu s-a multumit de aceasta data doar cu un client gras, ci a mai agatat un ”trofeu” de dosarul lui Oprea: respectiv pe ditamai procurorul general al Republicii, Tiberiu Nitu.

Procurorul General va plati cat nu face pentru un girofar

Care s-a preumblat si el de-a lungul si de-a latul Bucurestiului cu coloana oficiala, chiar daca legea nu-i oferea acest drept. O ”omisiune” reglata rapid de Oprea pe 4 aprilie 2014 – data la care MAI a inregistrat ”Protocolul nr. 12 privind cooperarea in domeniul circulatiei rutiere, incheiat cu Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, obiectul protocolului fiind ”cooperarea dintre cele doua institutii, in scopul insotirii autovehiculului utilizat de catre procurorul general cu echipaje ale politiei rutiere”. Amuzant este ca implicarea procurorului general in dosarul lui Oprea a lasat solicitarea DNA-ului cateva ore bune in aer, timp in care mai marii Parchetului General au dat din colt in colt nestiind cine sa solutioneze lucrarea, Mai exact cine sa semneze cererea de incuviintare a inceperii urmarii penale in cazul lui Gabriel Oprea, adresata Parlamentului conform legii. Nu de alta, dar seful Parchetului era direct implicat in dosar, iar prim-adjunctul sau, Bogdan Licu, s-a recuzat si el pe motiv ca numele sau apare in scandalul doctoratelor coordonate de Oprea. Pana la urma, solicitarea DNA-ului a fost semnata de adjunctul Codrut Olaru – fost sef al DIICOT facut colonel de ministrul … Gabriel Oprea.

Viata politica presupune riscuri”

Butada ii apartine lui Gabriel Oprea care, la auzul demersului DNA, s-a declarat nevinovat si a sugerat ca ar putea fi ”o victima colaterala a luptelor pentru putere”. ”Am respectat legile Romaniei in toata activitatea mea, ma consider nevinovat, iar acest lucru se va confirma, mai devreme sau mai tarziu (…) Am sprijinit justitia si DNA pe tot parcursul activitatii, voi sprijini in continuare aceste institutii (…) Stiu ca viata politica presupune riscuri dintre cele mai variate, inclusiv de a deveni o victima colaterala in luptele pentru putere. Nu regret deciziile politice pe care le-am luat. Ne vom lupta cu toate armele in campanie”, a declarat, ieri, la cald, Oprea.

Ponta si Tariceanu refuza sa ridice piatra

Chestionat pe tema acuzatiilor aduse lui Oprea, Victor Ponta a refuzat sa se pronunte. ”Gabi Oprea imi este si prieten si mi-a fost un partener foarte loial in tot ceea ce am facut. Cred ca, daca fac vreun comentariu acum, nu pot decat sa ii fac rau”, a respins Ponta orice insistenta. Deloc dornic sa se napusteasca asupra lui Oprea s-a dovedit a fi si Calin Popescu Tariceanu care, in calitate de presedinte al Senatului (Camera al carui membru este si Gabriel Oprea), s-a aratat reticent in solutionarea cazului inainte de sesiunea parlamentara. ”Suntem in vacanta parlamentara. Dupa parerea mea, trebuie, in mod normal, tratata in timpul sesiunii parlamentare o asemenea solicitare, dar voi face si o consultare cu colegii”, a declarat, tot ieri, Tariceanu. In mod previzibil, liberalii nu au dat dovada de aceeasi gentilete, ci au anuntat sec ca ei nu pun bete-n roatele Justitiei si aproba orice cerere a DNA.

author avatar
Simona Badulescu
935 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger