AcasăPoliticaDNA cere incuviintarea retinerii si arestarii deputatului T. Nicolescu

DNA cere incuviintarea retinerii si arestarii deputatului T. Nicolescu

La o zi dupa ce parlamentarul a fost din nou la DNA, la audieri in dosarul in care sunt cercetati mai multi fosti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), printre ei si seful demisionar al ANI, Theodor Nicolescu a aflat ca procurorii anticoruptie au solicitat camerei deputatilor incuviintarea retinerii si arestarii sale preventive in aceasta cauza in care, recent, s-a anuntat ca este urmarit penal.

Mai precis, joi, procurorul sef al DNA, Laura Kovesi, a transmis procurorului general al Parchetului de pe langa Instanta Suprema referatul cauzei, astfel incat sa fie sesizata Camera, avand in vedere ca Theodor Catalin Nicolescu este deputat, in vederea incuviintarii retinerii si arestarii preventive a parlamentarului.

Liberalul, care, prin prisma calitatii de parlamentar, se bucura la acest moment de imunitate, este suspectat de o fapta de luare de mita si trei de „abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul”.

Solicitarea are in vedere suspiciunile pe care procurorii le au in cazul alesului, in dosarul in care este cercetat, printre altii, si Horia Georgescu, seful demisionar al Agentiei Nationale de Integritate, aflat la acest moment in arest preventiv, masura luata in cazul sau, pentru 30 de zile, incepand din 17 martie. Mai precis, conform DNA, „in cursul anului 2008, inculpatul NICOLESCU THEODOR-CATALIN, impreuna cu ceilalti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, a emis in cazul a trei dosare, titluri de despagubire pe baza unor rapoarte de evaluare care nu au respectat cerintele Standardelor Internationale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piata a imobilelor si nici prevederile art. 10 alin. 6 si 7 din Legea nr. 247/2005, privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei, precum si unele masuri adiacente, supraevaluand bunurile imobile respective cu suma totala de aproximativ 75.000.000 euro, cu aceasta suma fiind prejudiciat bugetul de stat concomitent cu obtinerea unor despagubiri necuvenite de catre titularii si cesionarii drepturilor de despagubire”.

Mai mult, procurorii sustin, printre altele, ca, „in cursul anului 2007, Nicolescu Theodor-Catalin, care la momentul respectiv detinea functia de vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor si calitatea de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, a pretins de la trei persoane un procentaj de 5% din totalul actiunilor pe care acestia urmau sa le primeasca in urma conversiei titlurilor de despagubire din dosarele aflate la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor”, DNA adaugand ca, In schimbul acestor bani, fostul membru ANRP, „prin prisma functiei si calitatii pe care o detinea, urma sa asigure solutionarea favorabila si cu celeritate a dosarelor de despagubire”.

sursa foto: cdep.ro

108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger