AcasăPoliticaDNA cere aviz pentru arestarea preventiva a Elenei Udrea

DNA cere aviz pentru arestarea preventiva a Elenei Udrea

Procurorii anticoruptie au extins cercetarile fata de fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, in dosarul „Gala Bute” si solicita, miercuri, aviz pentru inceperea urmaririi penale in cazul fostei sefe a PMP, care este acuzata, mai nou, si de luare de mita.

DNA solicita Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) sa sesizeze Camera Deputatilor, in vederea incuviintarii urmaririi penale pe numele Elenei Udrea, suspectata de luare de mita, precum si ministrul Justitiei, care, la randul sau, sa ceara presedintelui Camerei incuviintarea arestarii preventive a deputatului, fost ministru al Turismului, pentru „abuz in serviciu; tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene; folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite; luare de mita”.

Va prezentam, in continuare, intergral, comunicatul de miercuri al DNA:

„La data de 4 februarie 2015, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor conexe celor de coruptie au dispus extinderea cercetarilor fata de UDREA ELENA GABRIELA, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita.

Prin urmare, in conformitate cu prevederile legale si constitutionale, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie – doamna Laura Codruta Kövesi a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, in vederea sesizarii:

1. Camerei Deputatilor, pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de UDREA ELENA GABRIELA pentru savarsirea infractiunii de luare de mita.

2. ministrului Justitiei, pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a deputatului de UDREA ELENA GABRIELA pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu; tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene; folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite; luare de mita.

Faptele au legatura cu atribuirea si folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului in perioada 2010 – 2012.

Prezentele cereri intra sub incidenta prevederilor Codului de Procedura Penala si ale Constitutiei Romaniei, prin urmare, persoana fata de care s-a solicitat sesizarea pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale, respectiv incuviintarea arestarii preventive, beneficiaza de prezumtia de nevinovatie”.

Aviz favorabil din partea Comisiei juridce a Camerei

Va amintim ca solicitarea DNA vine la cateva ore dupa ce deputatii juristi au dat aviz favorabil solicitarii procurorilor anticoruptie, pentru inceperea urmaririi penale a fostului ministru, acuzat, la momentul trimiterii respectivei cereri, de „abuz in serviciu, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene si folosirea influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite”, in dosarul privind organizarea unui eveniment sportiv din 2011, respectiv „Gala Bute”. Udrea preciza, chiar inainte sa se intruneasca aceasta Comisia juridica a Camerei, ca le-a cerut colegilor sai sa voteze favorabil incuviintarii solicitarii DNA.

158 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger