AcasăPoliticaDNA a primit dezlegare doar la „pestele mare”

DNA a primit dezlegare doar la „pestele mare”

Darius Valcov da, Dan Sova ba. Acesta este rezultatul votului de ieri din plenul Senatului. In ceea ce-i priveste pe deputati, acestia au dat aviz pentru incuviintarea retinerii si arestarii liberalului

De ziua lui, Darius Valcov a ajuns in Arestul Politiei Capitalei

Cu legile stau mai prost, dar la capitolul credinta  parlamentarii se intrec pe ei. Un pic de mir pe frunte, o vizita la grupul de rugaciune, cateva cruci inghesuite la repezeala si invocarea Divinitatii, aceasta a fost „recuzita” lui Dan Sova. „Este Buna Vestire, vreau in primul rand sa fac o urare: Dumnezeu sa fie cu fiecare dintre noi si sa se faca asa cum vrea El. (…) Va rog, si o spun cu demnitate, sa-mi dati posibilitatea, prin votul dumneavoastra, respingand cererea Directiei Nationale Anticoruptie, sa ma pot apara ca om liber”, le-a spus Sova senatorilor. Ca si in cazul lui Varujan Vosganian, spectacolul a functionat, cererea de retinere si arestare  care-l viza pe social-democrat fiind respinsa pentru ca nu s-a intrunit numarul de necesar de voturi. Situatia a fost speculata imediat de liberali, care au anuntat ca intentioneaza sa atace votul la CCR, invocand incalcarea  articolul din Constitutie care prevede ca decizia in cazul incuviintarii arestarii se face cu majoritatea celor prezenti in plen. „Am dat juristilor din Senat sa formuleze constestatia. Luni o discutam si o depunem. Nu se poate contesta decizai luata pe Regulament, ci Regulamentul ca fiind neconstititional”, a precizat vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu.

Valcov a ajuns in arest

Senatorii l-au pus pe Dan Sova la adapost de DNA

Fara psalmi si mir, fostul ministru al Finantelor, Darius Valcov le-a cerut colegilor sa nu-i ingreuneze situatia. „Solicitarea mea este sa dati un vot DA. Este o rugaminte in plus, fiind ziua mea, de a nu ma pune in situatia de a-mi da demisia din functia de senator, pentru a veni in fata instantei”, a afirmat Valcov. Dorinta i-a fost respectata, mai ales ca era ziua lui, senatorii avizand cererea de retinere si arestare formulata pe numele sau. Ulterior, tot dinspre Senat a venit zvonul ca Valcov s-ar fi spovedit in fata procurorilor, obtinand in schimbul unor informatii care-i vizeaza pe Vasile Blaga si Traian Basescu promisiunea ca nu va sta prea mult incarcerat. Vrand parca sa infirme aceste speculatii, DNA l-a retinut pentru 24 de ore pe fostul ministru al Finantelor.

Se pregateste si Nicolescu

Theodor Nicolescu a fost lasat pe mana procurorilor

Pe fondul defectiunii din Senat, deputatii au dat aviz pentru retinerea si arestarea liberalului Theodor Nicolescu, solicitarea DNA intrunind 174 de voturi „pentru” si 99 „impotriva”. „Nu va cer sa votati intr-un anume fel, pentru ca eu cred ca ceea ce e mai important este ca Parlamentul sa dea un vot asa cum crede ca e drept, asa cum crede ca e corect. Asta e ceea ce va cer, doamnelor si domnilor deputati, atat si nimic mai mult”, a declarat Nicolescu in plenul Camerei Deputatilor. Reactia colegilor a fost pe masura mesajului, doar ca rezultatul s-ar putea sa-l trimita pe liberal direct in spatele gratiilor.

Senatorii s-au saturat sa stea in genunchi

„Teama blocheaza la ora aceasta Romania”. Acesta este mesajul pe care Florina Jipa l-a transmis de la tribuna Senatului, cu putin timp inainte ca senatorii sa voteze cererile de retinere si arestare in cazul Sova si Valcov.  In plus, Jipa le-a cerut parlamentarilor sa nu se mai lase manevrati si intimidare. „Vreti ca senatori ai Romaniei sa traiti in aceasta situatie? Nu mai raspundeti la niste comenzi, la niste manevre, nu suntem in situatia asta. Noi, senatorii Romaniei, nu trebuie sa stam in genunchi. Imi este jena ca ne aflam in aceasta situatie”, a conchis senatoarea UNPR.

[poll id=”969″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
752 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger