AcasăPoliticaDNA a decis: Seful CJ Prahova, Mircea Cosma, si fiul sau, deputatul...

DNA a decis: Seful CJ Prahova, Mircea Cosma, si fiul sau, deputatul Vlad Cosma, sub CONTROL JUDICIAR

Reprezentantii DNA Ploiesti au dispus punerea in miscare a actiunii penale pe numele presedintelui Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, dar si  a fiului sau, deputatul social-democrat Vlad Alexandru Cosma. Cei doi au fost plasati, marti, sub control judiciar, pentru 60 de zile.

Cei doi au fost instiintati de catre reprezentantii DNA- Serviciul Teritorial Ploiesti ca masura dispusa in cazul lor, in dosarul in care procurorii au suspiciuni privind fraudarea unor fonduri europene, si in care este vizat de cercetari si cumnatul premierului, se aplica incepand de marti, 17 februarie, si se mentine timp de 60 de zile.

In timp ce presedintele CJ Prahova este acuzat de procurori de „sprijinirea unui grup infractional organizat” si ” folosirea influentei sau autoritatii in scopul obtinerii, pentru sine sau pentru altii, de bani, bunuri sau foloase necuvenite”, fiul sau, deputatul Alexandru Vlad Cosma, este acuzat de „sprijinirea unui grup infractional organizat”, se precizeaza in comunicatul Directiei Nationale Anticorutptie.

Vlad Cosma

Procurorii au stabilit, totodata, ca, in perioada cat se afla sub control judiciar, Mircea Cosma nu are voie sa-si exercite functia de presedinte al Consiliului Judetean Prahova. Mai mult, in intervalul in care se afla sub control judiciar, cei doi au de indeplinit o serie de obligatii legale, printre ele aceea de a merge, periodic, la politie, conform programului de supraveghere stabilit cu oamenii legii, dar si sa se prezinte, de cate ori sunt chemati, la DNA-Ploiesti, sa informeze institutia respectiva in cazul in care schimba locuinta, si sa nu plece din tara fara acordul unui procuror. Mai mult, cei doi nu au voie sa comunice cu anumite persoane, ale caror nume le-au fost comunicate.

Va amintim: cei doi membri ai familiei Cosma -tatal si fiul – au ajuns din nou in vizorul DNA, dupa ce, in aprilie anul trecut, cei doi fusesera trimisi in judecata de catre procurorii anticoruptie, sub control judiciar, intr-un alt dosar. La acea data, Mircea Cosma era acuzat de luare de mita si abuz in serviciu, in timp ce fiul sau, parlamentarul Vlad Alexandru Cosma, era acuzat de trafic de influenta.

author avatar
Cristina Stefan
224 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger