AcasăPoliticaDNA a anuntat ca a pus sechestru pe un apartament al lui...

DNA a anuntat ca a pus sechestru pe un apartament al lui Ponta. Reactia premierului!

Dupa ce procurorii DNA au anuntat ca au dispus masura sechestrului asigurator asupra unui apartament aflat in proprietatea premierului, Victor Ponta a tinut sa faca o serie de precizari. „Regret faptul ca batalia politica si de media se duce cu arme necinstite”, deplange primul-ministru.

Miercuri, zi in care premierul s-a prezentat la sediul central al DNA, si in care a primit un exemplar ar expertizei financiar-contabile intocmite in cazul aflat in cercetare, s-a aflat ca procurorii au dispus instituirea unui sechestru asigurator asupra unui apartament care ii apartine sefului Guvernului, „in vederea recuperarii prejudiciului” din prezenta cauza. Prejudiciul in acest caz ar depasi, sustin procurorii, 51 de mii de lei.

Masura a fost luata in dosarul in care Ponta este suspectat de fals in inscrisuri sub semnatura privata, dar si de complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata si spalarea banilor, cu precizarea ca faptele pe care procurorii i le imputa ar data, sustin anchetatorii, din urma cu cativa ani, cand actualul sef al Guvernului era avocat.

Va prezentam, integral, in ceea ce urmeaza, precizarile din comunicatul DNA in aceasta privinta:

„Ca urmare a finalizarii raportului de expertiza fiscala si contabila dispusa in cauza, la data de 19 august 2015, inculpatului Ponta Victor –Viorel i s-a inmanat un exemplar al expertizei si i s-a comunicat faptul ca s-a dispus masura sechestrului asigurator asupra unui apartament aflat in proprietatea inculpatului, in vederea recuperarii prejudiciului.

Potrivit raportului de expertiza, prejudiciul produs ca urmare a infractiunii de complicitate la evaziune fiscala retinuta in sarcina inculpatului Ponta Victor –Viorel se ridica la suma de 51.321,80 lei.

Acest prejudiciu consta in obligatiile fiscale de la care s-a sustras contribuabilul SCA „sova si Asociatii”, reprezentata de Sova Dan-Coman, cu ajutorul lui Ponta Victor –Viorel, in calitate de reprezentant al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor –Viorel”. Ajutorul a constat in aceea ca Ponta Victor Viorel a pus la dispozitia contribuabilului SCA „Sova si Asociatii”, inscrisuri falsificate (facturi si rapoarte de activitate), menite sa justifice viitoarele plati pentru prestarea unor activitati juridice fictive ale cabinetului de avocatura Ponta Victor-Viorel catre SCA „Sova si Asociatii”.

In realitate, Ponta Victor-Viorel nu a efectuat nici un fel de activitate profesionala pentru SCA „Sova si Asociatii”

Practic, platile facute de SCA „Sova si Asociatii” catre Ponta Victor Viorel, in cuantum de 181.439,98 lei, reprezinta cheltuieli ce nu au la baza operatiuni reale, fapt ce a condus la diminuarea nelegala a bazei de impozitare a contribuabilului SCA „Sova si Asociatii” si, in consecinta, la plata catre stat a unui impozit diminuat cu de 51.321,80 lei, diferenta ce reprezinta prejudiciul mentionat.

Precizam ca, in respectiva cauza, PONTA VICTOR VIOREL este cercetat pentru infractiunile de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata si spalarea banilor, iar SOVA DAN-COMAN este cercetat pentru infractiunile de fals in inscrisuri sub semnatura privata, evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani”.

Replica premierului

Odata ce procurorii au anuntat public masura luata in cazul sau, Victor Ponta a reactionat. In  sensul ca apostat pe contul sau oficial de Facebook un facsimil din documentul primit de la DNA, dar si o clarificare. Care suna astfel: „Regret faptul ca batalia politica si de media se duce cu arme necinstite – din expertiza facuta in dosarul meu se arata ca SCA ” Sova si Asociatii” si-a dedus cheltuieli in baza contractului cu mine de 51.321 ron / si se arata deasemenea ca au fost platite taxe si impozite de catre „Cabinet Avocat Ponta Victor in suma de 53.000 lei !!!!! Deci prezentarea doar a primei sume este o manipulare a opiniei publice , ignorand voit plata celor 53.000 lei! Adunand cele doua sume nu rezulta prejudiciu fata de statul roman care a incasat in plus 2.000 ron!!!! Atasez copia dupa aceasta constatare si cred ca nu mai este nimic de comentat!”.

Va reamintim ca, miercuri, seful Guvernului a ajuns la sediul central al DNA, pentru a treia oara de cand a intrat in vizorul procurorilor. Ponta nu a zabovit mai mult de 20 de minute in incinta, iar la iesire, respectiv in jurul orei 11 si 10 minute, a explicat si de ce anume s-a prezentat la Directia Nationala Anticoruptie.

Ponta a precizat ca expertiza financiar-contabila din dosarul in acre este vizat de cercetari a fost finalizata, dar si ca nu a fost audiat, punctand, insa, faptul ca in cazul in acre procurorul va solicita acest lucru, se va prezenta.

127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger