AcasăPoliticaDiscutiile sefului statului cu reprezentantii societatii civile incep peste doar o ora/Peste...

Discutiile sefului statului cu reprezentantii societatii civile incep peste doar o ora/Peste 5.500 de mesaje la Cotroceni

Peste aproximativ o ora ar urma sa inceapa, la sediul Presedintiei, consultarile dintre seful statului si reprezentantii societatii civile, in privinta desemnarii noului prim-ministru si al viitorului Executiv.

Consultarile urmeaza sa inceapa la ora 13.30, s-a anuntat, vineri, din directia Cotrocenilor. Din comunicatul venit de la Presedintie rezulta ca la momentul respectiv inca nu se finalizase selectia persoanelor cu care se va intalni seful statului. Totul pentru ca, din cate mentionau reprezentantii Administratiei Prezidentiale, pe adresa de mail pusa la dispozitie in acest sens, au fost trimise peste 5.500 de mesaje. „Administratia Prezidentiala este in curs de a finaliza procedura de selectie a participantilor la intalnirea cu presedintele Klaus Iohannis, pe baza propunerilor primite in cursul zilei de joi, 5 noiembrie a.c. Pe adresa consultari@presidency.ro, au sosit, pana la termenul anuntat, un numar de 5.520 de mesaje, in care sunt propuse una sau mai multe persoane cu grad ridicat de reprezentativitate din partea manifestatilor, precum si din partea ONG-urilor”, se arata in comunicatul respectiv.

Pana acum, conform unor surse, se vehiculeaza ca la Cotroceni ar urma sa ajunga nu mai mult de 20 de reprezentanti ai societatii civile si reprezentantii protestatarilor care au iesit in strada, in ultimele trei zile, in Capitala si in marile orase ale tarii -Cluj, Timisoara, Constanta, Sibiu sau Iasi.

Care sunt, exact, criteriile de selectie a acestor reprezentanti care vor participa la discutiile de la Palatul Cotroceni nu se stie momentan.

In cursul zilei trecute, dupa ce Klaus Iohannis anuntase ca invita, in premiera, societatea civila la discutii, de la cotroceni s-a anuntat ca „presedintele Romaniei invita coalitiile de organizatii non-guvernamentale cu larga recunoastere publica sa desemneze cate un reprezentant care sa participe la consultarile de vineri (…) De asemenea, Presedintele Romaniei invita pe manifestanti sa indice persoanele care au un grad ridicat de reprezentativitate pentru miscarile civice din ultimele zile”, precizau deunazi reprezentantii Presedintiei. Anterior, Iohannis preciza ca va „convoca pentru vineri dupa–amiaza un grup care reprezinta atat societatea civila, cat si ceea ce se numeste strada. Este important pentru mine si doresc sa le cunosc parerile si optiunile”.

author avatar
Cristina Stefan
117 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger