AcasăPoliticaDiscutiile dintre Kelemen si Ponta au esuat: UDMR va discuta vineri iesirea...

Discutiile dintre Kelemen si Ponta au esuat: UDMR va discuta vineri iesirea de la guvernare!

UDMR va discuta in sedinta de vineri a Consiliului Permanent al Uniunii, despre posibilitatea iesirii de la guvernare, dupa ce, miercuri, discutiile dintre Kelemen Hunor si premierul Victor Ponta nu au ajuns la niciun consens.

„Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, si premierul Victor Ponta au avut miercuri o discutie, dar nu s-a ajuns la niciun compromis, astfel ca va mai avea loc astazi o noua discutie. Iesirea de la guvernare nu o poate decide un singur om. Vineri va avea loc la Cluj-Napoca sedinta Consiliului Permanent al Uniunii, in care se va discuta despre o eventuala iesire sau nu de la guvernare, in functie de rezultatul discutiilor dintre Kelemen Hunor si Victor Ponta”, a spus secretarul general al UDMR, Kovacs Peter, citat de antena3.ro.

Luni seara, premierul Victor Ponta a declarat ca a discutat atat cu ministrul de Externe, cat si cu liderul UDMR despre nemultumirile Uniunii, subliniind ca va face tot posibilul sa  gaseasca o solutie pentru ca relatia de cooperare corecta cu UDMR sa continue, precizand insa ca o problema de stat nu poate fi negociata.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a criticat demersul MAE legat de initiativa cetateneasca a minoritatilor, spunand ca este vorba despre o „gandire depasita” si a afirmat ca a fost pus intr-o situatie „neplacuta”, aceea de a fi „ignorat si umilit”.

Foto: b1.ro

author avatar
Alina Costache
131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger