AcasăPoliticaDiscutii la CSM, in privinta situatiei cartilor scrise in detentie. Ministrul Justitiei...

Discutii la CSM, in privinta situatiei cartilor scrise in detentie. Ministrul Justitiei nu renunta la ideea OUG

Chestiunea operelor scrise in spatele gratiilor continua sa iste discutii, dar si controverse. De aceasta data, subiectul a fost dezbatut, incepand de dimineata, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), in cadrul unei sedinte la care a participat si Ministrul Justitiei.

UPDATE: CSM a dat aviz negativ propunerii de abrogare a dispozitiei legale care permite reducerea pedepsei cu executare – cu cate 30 de zile per lucrare stiintifica. E important de amintit ca acest aviz este doar unul consultativ, dar si ca au fost 9 voturi pentru si 8 impotriva ideii.

Raluca Pruna a anuntat cat se poate de clar ca nu renunta la varianta emiterii unei ordonante de urgenta (OUG) prin care sa se abroge articolul care prevede reducerea pedepsei cu 30 de zile/lucrare stiintifica. „Am sa merg in continuare pe abrogare (…) Voi merge mai departe cu ordonanta”, a precizat sefa de la Ministerul Justitiei, adaugand ca va pune textul in cauza, pe site-ul MJ, in cursul zilei de vineri.

Si, dupa cum s-a intrevazut din schimbul de replici inregistrat in timpul intrevederii respective, ideea a parut sa nu ii surada deloc unuia dintre membrii CSM. „Abrogarea unei astfel de dispozitii poate crea mai mult rau, nu abrogarea e solutia cea mai buna”, considera judecatorul Adrian Bordea.

Chestiunea volumelor- mai precis a lucrarilor stiintifice- scrise de persoanele aflate in spatele gratiilor, in speranta unei reduceri a pedepsei, avand in vedere ca la momentul actual legea prevede faptul ca pentru o astfel de lucrare stiintifica se reduc 30 de zile din pedepsele cu executare se afla de saptamani intregi in atentia responsabililor, dar si a opiniei publice.

63 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger