AcasăPoliticaDiscutie Ponta-Iohannis, in privinta succesorului lui Dragnea in Guvern

Discutie Ponta-Iohannis, in privinta succesorului lui Dragnea in Guvern

Seful statului si cel al Guvernului urmeaza sa discute, cat de curand, pe marginea alegerii unui succesor in fruntea ministerului Dezvoltarii, urmare a deciziei social-democratului de a demisiona.

La o zi de cand Liviu Dragnea si-a anuntat decizia de a parasi fotoliul ministerial, la pachet cu functia de conducere detinuta in PSD, cea de presedinte executiv, odata ce Curtea Suprema l-a condamnat, in prima instanta, la un an de inchisoare cu suspendare in „Dosarul Referendumul”, si cum locul de ministru al Dezvoltarii a ramas vacant, e nevoie sa fie gasit un nume pe care seful Guvernului, dar si presedintele sa il considere potrivit.

Pentru moment, premierul nu i-a transmis presdintelui nicio propunere pentru sefia ministerului in cauza. In acest sens, potrivit Digi 24, liderii de la Cotroceni si, respectiv, Palatul Victoria, urmeaza sa aiba o discutie pana, cel tarziu, la inceputul saptamanii viitoare.  „Nu am discutat inca, probabil astazi sau (…) luni vom avea o discutie pe aceasta tema”, a precizat presedintele, cu scurta vreme inainte de a pleca de la Roma, cu destinatia Bucuresti.

Klaus Iohannis s-a aflat, timp de trei zile, in vizita in Italia. In decursul zilei de vineri, presedintele a fost primit intr-o vizita privata de catre Papa Francisc, ocazie cu care liderul de la Cotroceni i-a adresat Sanctitatii Sale invitatia de a vizita Romania. „Invitatia a fost acceptata cu placere, data vizitei urmand a fi convenita ulterior pe canale diplomatice”, a anuntat, vineri, Administratia Prezidentiala.

150 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger