AcasăPoliticaDIPI devine UPI si se militarizeaza

DIPI devine UPI si se militarizeaza

Cel putin la onorarea „fitelor” ministrilor, nimic nu pare sa se fi schimbat la Interne intre comportamentul lui Dragos Tudorache si Gabriel Oprea

Un prim pas din intregul proces de schimbari la nivelul DIPI vine cu o modificare la nivel de titulatura. Iar DIPI devine UPI, adica Unitatea de Protectie Interna. Urmeaza si mutari la nivel de cadre, adica de angajati.

Ca se planuia o reorganizare a Directiei de Informatii si Protectie Interna (DIPI) se stia inca de acum cateva saptamani, mai exact de la instalarea in functie a lui Dragos Tudorache, succesorul lui Petre Toba in fruntea MAI.

Luni, acelasi Dragos Tudorache a fost cel care a anuntat oficial faptul ca serviciul va fi unul militarizat, dar si ca o parte din angajatii DIPI vor ajunge in subordinea altor structuri ale Ministerului de Interne, in speta directia Generala Anticoruptie si Operatiuni Speciale. „Se reduce substantial numarul cadrelor afectate acestei noi structuri. (…) Optiunea finala – a mea si a conducerii Ministerului -a fost de a organiza noua structura ca o structura militarizata. (…) Este foarte important sa avem garantiile necesare de integritate pentru personalul care lucreaza in aceasta structura”, a subliniat seful MAI.

foto: gov.ro

414 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger