AcasăPoliticaDiaconescu: PMP cere adoptarea unei declaratii comune in Parlament privind situatia din...

Diaconescu: PMP cere adoptarea unei declaratii comune in Parlament privind situatia din Ucraina

Cristian Diaconescu, candidatul PMP la prezidentiale, a declarat, marti, ca partidul din care face parte cere adoptarea unei declaratii in Parlament privind situatia din Ucraina, fiind necesar un mesaj clar intern si international.

„Situatia din Ucraina impune adoptarea unei declaratii comune in plenul reunit al Parlamentului Romaniei pentru ca acest for legislativ sa isi exprime o pozitie clara care sa fie cat se poate de bine inteleasa”, a declarat Cristian Diaconescu, citat de b1.ro.

Acesta a adus in discutie si securitatea Romaniei, garantata de parteneriatele incheiate cu state din UE si cu SUA: „Este evident ca parteneriatele strategice incheiate de Romania cu SUA si alte state europene reprezinta elemente fundamentale de asigurare a securitatii tarii. Intelegem totodata rolul extrem de important al presedintelui Traian Basescu in politica externa”, a subliniat Diaconescu.

„A mai existat intentia de a adopta o scrisoare comuna, dar acest proiect a fost abandonat. Poate este momentul si ca parlamentarii, mai ales cei din majoritate, sa se pozitioneze clar. Este un mesaj foarte bun intern si international. Cred ca si aceste interese personale pot fi abandonate pentru ca acum discutam despre interesul national al Romaniei”, a mai spus acesta.

author avatar
Alina Costache
93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger