AcasăPoliticaDezbaterile inaintea turului II. Ponta: Iohannis sa nu mai caute scuze necredibile

Dezbaterile inaintea turului II. Ponta: Iohannis sa nu mai caute scuze necredibile

Chestiunea dezbaterilor la care ar urma sa participe cei doi candidati ramasi in cursa pentru Cotroceni nasc controverse intre Ponta si Iohannis.

„Variantele de confruntari electorale pe care domnul Iohannis ni le transmite prin intermediari sau direct reprezinta un vot de blam dat presei romanesti. Domnul Iohannis nu doreste sa mearga in sediul televiziunilor si nu doreste sa fie moderat de jurnalisti”, considera Ponta.

Candidatul PSD sustine ca va raspunde celor patru invitatii primite de la tot atatea televiziuni de stiri- Antena 3, B1 TV, Realitatea TV, si Romania Tv  – despre care spune ca „acopera o larga marja de orientari politice si un public extrem de divers” si au jurnalisti cu experienta – si ii cere contracandidatului sau din turul II al prezidentialelor, intr-o postare pe contul sau de Facebook, sa participe aceste dezbateri electorale televizate. „De aceea, il rog pe domnul Iohannis sa nu mai caute scuze necredibile, sa nu mai inventeze scenarii improbabile, sa nu mai conceapa strategii savante de refuz, sa nu mai caute, la fel ca Traian Basescu, dezbateri de genul Turcescu (2009). Il rog asadar sa participe, incepand cu ziua de luni, 10 noiembrie, la cele patru intalniri electorale la care am fost invitati de televiziuni”, mai scria premierul, anuntandu-l, totodata, pe Iohannis ca el va raspunde acestor invitatii.

La randul sau, Iohannis a anuntat, in cursul acestei zile, ca accepta invitatia de a la participa la o dezbatere publica la Universitatea de Vest din Timisoara, lansata celor doi candidati ramasi in turul doi al prezidentialelor, de catre rectorul institutiei superioare de invatamant. „Daca este cu adevarat interesat sa participe la o dezbatere electorala, il astept pe domnul Ponta sa onoreze invitația Universitații de Vest din Timisoara si sa fie de acord ca ambele echipe de campanie sa negocieze temele si sa puna la punct, impreuna cu organizatorii, detaliile acestei dezbateri. Fac un apel la Victor Ponta sa nu mai tergiverseze luarea unei decizii si sa accepte organizarea unei dezbateri electorale in mediu universitar, la care sa aiba acces toata presa si toate televiziunile din Romania, inclusiv televiziunea publica”, a sustinut candidatul ACL, intr-un comunicat de presa.

158 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger