AcasăPoliticaDevansare. PSD convoaca Parlamentul duminica, pentru motiunea de cenzura

Devansare. PSD convoaca Parlamentul duminica, pentru motiunea de cenzura

Luand act de schimbarile decise la Guvern, pesedistii au decis sa grabeasca pasii cu motiunea de cenzura impotriva Cabinetului Grindeanu, astfel ca au anuntat convocarea Parlamentului pentru duminica dupa-amiaza.

Un anunt in acest sens a fost facut vineri seara tarziu de catre liderul senatorilor social-democrati, in conditiile in care, anterior, seful PSd anunta ca motiunea ar fi urmat sa fie depusa luni si votata miercuri. Mihai Fifor a precizat, insa, ca, „urmarind cu mare atentie ce se intampla si modul in care se deruleaza aceste evenimente, am decis sa convocam colegii parlamentari pentru duminica”, si ca, incepand cu ora 16.30, se va citi in plenul Legislativului textul motiunii de cenzura, dupa ce anterior vor avea loc sedintele Birourilor permanente reunite.

„Este normal ca Parlamentul Romaniei sa reactioneze si sa putem sa repunem in ordinea normala a lucrurilor ceea ce se intampla”, a motivat Fifor devansarea calendarului motiunii.

Anterior, social-democratii transmisesera un comunicat, in chip de reactie dupa numiirea lui Victor Ponta secretar general al Guvernului, prin care au tinut sa transmita urmatoarele aspecte:

„PSD condamna categoric tentativa ilegala si neconstitutionala a celor doi fosti membri ai partidului, Sorin Grindeanu si Victor Ponta, de a prelua puterea executiva a statului roman.

In toate aceste actiuni ilegale, cei doi nu reprezinta Partidul Social Democrat si nu au niciun drept sa angajeze numele partidului intr-un asemenea demers care contravine grav tuturor principiilor democratice si constitutionale.

Niciun for de conducere statutar al partidului nu i-a mandatat sa intreprinda vreuna dintre aceste actiuni ilegale, ceea ce inseamna ca cei doi actioneaza strict in nume propriu, avand intreaga raspundere, de orice natura, pentru faptele lor”.

sursa foto: Facebook

author avatar
Cristina Stefan
136 afisari

1 COMENTARIU

  1. Este o miscare capcana pentru cei care au de gand sa tradeze psd,in viitor nu vor mai fi pe nicio lista la viitoarele alegeri,plus ca se va sti pe cate voturi se va baza motiunea de cenzura a guvernului….nimanui,deoarece nicio forta politica,sau nu,nu si la revendicat.Este,era prea promitator programul economic al psd ca sa fie lasati macar sa-l indeplineasca pe jumatate,urmeaza criza economica,sa speram ca nu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger