AcasăPoliticaDeputatul Theodor Nicolescu, urmarit penal

Deputatul Theodor Nicolescu, urmarit penal

Liberalul Theodor Catalin Nicolescu a aflat de la procurorii anticoruptie ca pe numele sau s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale, in acelasi dosar in care se fac cercetari cu privire la retrocedari de imobile, si in care fostul sef al ANI, Horia Georgescu  si alte sapte persoane (fosti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor) au fost retinute de DNA pentru 24 de ore.

Potrivit procurorilor anticoruptie, deputatul Nicolescu este acuzat de trei fapte de” abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul”. La fel si Remus-Virgil Baciu, fost vicepresedinte al ANRP, in cazul caruia a fost dispusa o masura similara, respectiv punerea in miscare a actiunii penale.

In aceeasi cauza au fost retinute alte sapte persoane, iar una dintre ele, Ingrid Zaarour, a fost plasata sub control judiciar pentru 60 de zile. In cazul suspectilor retinuti pentru 24 de ore, DNA cere arestarea preventiva, persoanele in cauza urmand sa fie prezentate, in cursul zilei de marti, Instantei Supreme, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Astfel, conform comunicatului dat publicitatii, marti, de catre reprezentantii DNA, au fost retinuti pentru 24 de ore Iuoras Mihnea-Remus si Popa-Mocanu Ingrid-Luciana, fost vicepresedinte, respectiv fosta membra a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul A.N.R.P, „cu privire la savarsirea a 3 infractiuni de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul”, precum si Canangiu Constantin-Catalin, membru al CCSD – din ANRP, „cu privire la savarsirea a 2 infractiuni de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul”. Totodata, anunta procurorii, au fost retinuti si patru experti evaluatori Visoiu Gheorghe, Nistor Neculai, Hanu Alexandru-Florin si Drula Dorin-Cornel, acuzati de „abuz in serviciu, comise in forma complicitatii, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul”.

Cei mentionati sunt cercetati intr-un dosar in care prejudiciul adus statului, prin supraevaluarea unor bunuri imobile, este, potrivit procurorilor, de circa 75.000.000 euro.

sursa foto: realitatea.net

168 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger