AcasăPoliticaDeputatul Ciubotaru, sub control judiciar pe cautiune

Deputatul Ciubotaru, sub control judiciar pe cautiune

Un nou ales al neamului, membru al Camerei Deputatilor, a ajuns in atentia procurorilor anticoruptie, care au dispus plasarea sa sub control judiciar pe cautiune.

Este vorba despre deputatul bacauan Lucian Manuel Ciubotaru, pe care procurorii DNA il acuza de complicitate la trafic de influenta, intr-un dosar in care mai este cercetat si un medic legist.

Parlamentarul liberal- pe numele caruia s-a pus in miscare actiunea penala -se afla, de vineri incepand, sub control judiciar, pentru o perioada de 60 de zile, cautiunea in cazul sau fiind stabilita la 10.000 de lei, din cate anunta DNA. O masura similara- plasarea sub control judiciar vreme de doua luni, insa sub o cautiune de 5.000 de lei- a fost luata si in cazul medicului legist Marcel Badara, care lucreaza la Servicul de Medicina Legala Bacau si care este acuzat de trafic de influenta.

Potrivit procurorilor, cei doi au la dispozitie cinci zile pentru a depune cautiunea – fie suma respectiva, fie o garantie -mobiliara ori imobiliara – in limita sumelor respective.

In cazul de fata, anchetatorii anticoruptie sustin, printre altele, faptul ca in ziua de 15 februarie, deputatul, „la solicitarea unui coleg de partid, i-a solicitat medicului legist Badara Marcel sa intervina pe langa pe langa angajati ai Serviciului de Medicina Legala Bacau pentru ca acestia sa consemneze pe un buletin de analiza toxicologica a alcoolemiei, valori situate sub 0,80 g/l alcool pur in sange, lucru cu care legistul a fost de acord”, dar si ca „buletinul de analize respectiv il privea pe un prieten de-al colegului de partid din care facea parte si Ciubotaru Lucian, care, la data de 12/13 februarie 2016, a fost oprit in trafic de organele de politie si testat cu aparatul etilotest, rezultand o concentratie de 0.52 mg/l alcool pur in aerul expirat”.

sursa foto: zdbc.ro

190 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger