AcasăPoliticaDeputatul Catalin Teodorescu, pus sub control judiciar de DNA

Deputatul Catalin Teodorescu, pus sub control judiciar de DNA

Procurorii anticoruptie au decis, miercuri, instituirea masurii controlului judiciar in cazul deputatului democrat-liberal Catalin Teodorescu.

Masura i-a fost comunicata parlamentarului in aceeasi zi in care solicitarea privind incuviintarea arestarii sale preventive a fost respinsa in plenul Camerei Deputatilor.

Astfel, Directiei Nationale Anticoruptie anunta ca pe numele lui Teodorescu s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale, precum si luarea masuriicontrolului judiciar pe toata durata urmaririi penale, de miercuri incepand. Procurorii din cadrul DNA – Sectia de combatere a coruptiei precizeaza ca au suspiciuni ca deputatul ar fi savarsit fapte de „abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”.

Teodorescu este vizat in acelasi dosar in care este cercetata si Alina Bica, fosta sefa a DIICOT, in legatura cu retrocedarea ilegala, catre un om de afaceri, a unui teren din sectorul 2 al Capitalei, despre care oamenii legii spun ca ar fi fost supraevaluat.

Totodata, procurorii anticoruptie mentioneaza, in acelasi comunicat, faptul ca deputatului i-a fost adus la cunostinta faptul ca, pe durata in care se afla sub control judiciar, are de respectat o serie de obligatii legale, in caz contrar riscand ca masura dispusa in prezent in cazul sau sa fie inlocuita cu cea a arestului la domiciliu sau chiar al arestului preventiv.

Sursa foto: jurnaluldearges.ro

114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger