AcasăPoliticaDeputatii vor lua act, luni, de incetarea mandatului lui Petre Roman

Deputatii vor lua act, luni, de incetarea mandatului lui Petre Roman

In cadrul sedintei de plen programate pentru dupa-amiaza primei zile a saptamanii viitoare, deputatii vor lua act de incetarea mandatului de parlamentar al lui Petre Roman, dupa cum a anuntat astazi insusi presedintele Camerei.

Valeriu Zgonea a precizat ca acest aspect constituie primul punct  din cele patru al ordinii de zi al sedintei din 9 februarie.

Desi se anuntase initial ca aceasta procedura ar fi trebuit sa inregistreze luni, pe 2 februarie, in prima sedinta de plen din aceasta sesiune parlamentara, decizia a fost amanata, ca urmare a faptului ca Roman a anuntat ca a depus o serie de documente care sa ateste ca ar fi contestat la timp raportul cu privire la acuzatia de incompatibilitate. Astfel, Biroul Permanet al Camerei a solicitat ANI un punct de vedere in acest sens, amanand luarea unei decizii in aceasta chestiune.

Roman a ajuns sa ramana fara mandatul de deputat dupa ce, in primavara anului trecut, ANI a anuntat ca a constatat ca fostul prim-ministru s-a aflat in incompatibilitate, pe motiv ca ar fi detinut simultan functia de deputat si calitatea de persoana fizica autorizata, iar cum fostul-premier nu a contestat la timp acest raport al Agentiei Nationale de Integritate, a pierdut statutul de parlamentar.

324 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger