AcasăPoliticaDeputatii juristi au dat "ok-ul" proiectului "Legii defaimarii". Cu amenzi marite

Deputatii juristi au dat „ok-ul” proiectului „Legii defaimarii”. Cu amenzi marite

Proiectul de lege initiat de catre actualul lider al PSD, Liviu Dragnea, care prevede sanctionarea a ceea ce se considera a fi „defaimare sociala”, a fost aprobat, marti, de catre deputatii din Comisiile Juridica si pentru Drepturile Omului, din Camera.

Astfel, din cate a precizat insusi initiatorul legii in cauza, marti la amiaza, se are in vedere infiintarea, la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, a unui departament special, care va avea rolul de a sanctiona defaimarea sociala.

Un alt aspect demn de a fi subliniat este acela ca deputatii juristi au aprobat proiectul intr-o forma care prevede amenzi mai mari fata de varianta adoptata in Senat, mai exact de pana la 30.000 de lei, daca discriminarea vizeaza o persoana publica si pana la 100.000 de lei, daca fapta vizeaza un grup de persoane sau o comunitate, anunta B1 Tv. Totul, in conditiile in care, in varianta adoptata de senatori, toamna trecuta, proiectul prevedea sanctiuni de pana la 30.000 de lei, in cazul defaimarii unei persoane fizice, respectiv de pana la 60.000 de lei, in cazul unor astfel de lezari aduse demnitatii unui grup.

Daca acest proiect legislativ va ajunge sa fie adoptat prin vot, in Camera Deputatilor- for decizional in aceasta privinta, avand in vedere ca actul normativ a trecut de Senat, in octombrie anul trecut – exista sanse sa se ajunga sa fie sanctionate inclusiv materiale de presa, dar si mesajele postate pe retelele de socializare. Mai trebuie spus ca, in cazul in care legea trece de Parlament, pentru a intra in vigoare, ea trebuie sa fie promulgata si de catre seful statului, presedintele avand varianta de a o retrimite Legislativului.

144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger