AcasăPoliticaDeputatii din Comisia Juridica, aviz favorabil pentru retinerea si arestarea preventiva a...

Deputatii din Comisia Juridica, aviz favorabil pentru retinerea si arestarea preventiva a lui Theodor Nicolescu

Deputatii din comisia juridica au dat unda verde solicitatii DNA privind incuviintarea retinerii si a arestarii preventive pentru 30 de zile a parlamentarului liberal Theodor Nicolescu.

Cererea Directiei Nationale Anticoruptie, adresata saptamana trecuta de catre procurorul sef al DNA, a fost supusa la vot luni in jurul pranzului.

La finele procesului in cadrul caruia Comisia Juridica a Camerei si-a dat avizul in vederea ridicarii imunitatii lui Theodor Nicolescu – fost membru al acestui for  –  s-au inregistrat 14 voturi in favoarea incuviintarii solicitarii DNA, 4 „impotriva”, dar si unul anulat.

Va amintim ca avizul Comisiei Juridice a Camerei  este doar unul consultativ, masurile cerute de catre procurorii anticoruptie urmand sa fie supuse votului in plen, in urmatoarele zile.

Va amintim ca DNA a facut aceasta solicitare Camerei, in cazul lui Theodor Nicolescu, in cursul saptamanii trecute. In cazul deputatului, procurorii anticoruptie au anuntat ca au suspiciuni privind „savârsirea unei infractiuni de luare de mita si a trei infractiuni de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul”, in dosarul privind retrocedari facute de ANRP, in conditiile in care faptele care de care este banuit actualul parlamentar ar data din perioada in care acesta facea parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor.

Procurorii sustin faptul ca „in cursul anului 2008, inculpatul NICOLESCU THEODOR-CATALIN, impreuna cu ceilalti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, a emis in cazul a trei dosare, titluri de despagubire pe baza unor rapoarte de evaluare care nu au respectat cerintele Standardelor Internationale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piata a imobilelor si nici prevederile art. 10 alin. 6 si 7 din Legea nr. 247/2005, privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei, precum si unele masuri adiacente, supraevaluând bunurile imobile respective cu suma totala de aproximativ 75.000.000 euro, cu aceasta suma fiind prejudiciat bugetul de stat concomitent cu obtinerea unor despagubiri necuvenite de catre titularii si cesionarii drepturilor de despagubire”.

Va precizam, totodata, ca este vorba despre dosarul in care fostul sef al Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, masura luata in cazul sau de catre magistratii Instantei Supreme, saptamana trecuta.

sursa foto: cdep.ro

author avatar
Cristina Stefan
83 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger