AcasăPoliticaDemisioneaza sau nu de la sefia Guvernului? Ce spune Ponta, odata revenit...

Demisioneaza sau nu de la sefia Guvernului? Ce spune Ponta, odata revenit din concediu, despre acest aspect!

Victor Ponta a sustinut, o data in plus, si la intoarcerea din concediu, ca nu are de gand sa renunte la sefia Executivului, cel putin nu in situatia in care continua sa se bucure de sustinerea formatiunilor din coalitia aflata la putere – PSD, UNPR, formatiunea lui Gabriel Oprea, vicepremierul care a condus, temporar, Guvernul, cata vreme primul-ministru de drept a fost in vacanta, dar si ALDE – partidul in fruntea careia se afla Tariceanu si Constantin.

In aceeasi zi in care a revenit la Guvern, dupa cele 12 zile de concediu pe care le-a petrecut alaturi de familie, in afara tarii, Victor Ponta a acordat si primul interviu televizat. Prezent in studioul televiziunii Romania TV, seful Executivului a raspuns unei intrebari in privinta ipotezei de a renunta la fotoliul de premier, in conditiile in care, in urma cu mai bine de o luna, s-a decis sa se retraga din fruntea PSD. „Nu (demisionez-n.r) (…) Pana in decembrie 2016 mai e putin”, a punctat Ponta.

Victor Ponta a insistat ca nu si-a schimbat viziunea pe durata concediului, pentru ca atata vreme cat are sustinerea formatiunilor din Coalitia de guvernare nu are de gand sa renunte la sefia Guvernului, aspect pe care l-a invocat de fiecare data in care s-a adus in discutie acest aspect. „In cazul meu, demisia nu este o chestie personala, ca m-am suparat eu si am plecat. (…) Functia pe care o ocup nu am mostenit-o (…) pe persoana fizica, ci pentru ca vreo 5 milioane de oameni au votat USL (…) si majoritatea parlamentara -PSD, UNPR, ALDE si minoritatile nationale – m-au sprijinit in toata perioada asta”, a explicat premierul, insistand asupra faptului ca in cazul in care pierde acest sprijin politic nu ii ramane alt pas de urmat decat acela de a se retrage din prima pozitie in Guvern. „Atunci, evident, ca plec din functia de prim-ministru, n-am cum sa nu mai raman daca nu mai sunt sustiunut de coalitia de guvernare”, a conchis Victor Ponta.

author avatar
Cristina Stefan
86 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger