AcasăPoliticaDemisie la nivel inalt: Daniel Morar RENUNTA la sefia Parchetului General!

Demisie la nivel inalt: Daniel Morar RENUNTA la sefia Parchetului General!

Daniel Morar

Daniel Morar a anuntat, vineri, ca demisioneaza de la sefia Parchetului General, ramanand, totusi, in functie la Curtea Constitutionala a Romaniei. Prim-adjunctul procurorului general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie a anuntat ca presedintele Traian Basescu a fost deja informat de decizia sa.

“Nu am intentionat sa incalc dreptul premieruli Romaniei de a nominaliza pe cine vrea si nici pe cel al presedintelui de a numi pe cine vrea. Am vazut aseara (joi, n.r.) ca aceasta atitudine nu convine. Aseara am aflat ca sunt pe cale sa provoc un conflict intre puterile statului. Am decis sa pun capat carierei mele in fruntea Ministerului Public, nu inainte de a va spune ca ceea ce au facut procurorii este un lucru extraordinar. Nu am nici o indoiala cu privire la procedura de detasare a mea in fruntea Ministerului Public. Insa in momentul in care presedintele si premierul iti spun ca e o mare problema de constitutionalitate sau ca esti o problema pentru sistem, trebuie sa pleci”, a precizat Daniel Morar, in conferinta de presa organizata vineri.

Intrebat de jurnalisti daca intentioneaza sa ramana la CCR, unde a fost numit de presedintele Romaniei, prin decret, Morar a raspuns pozitiv: “In 2005, cind am fost selectat de Monica Macovei pentru sefia DNA, nu mi-am inchipuit ca situatia e atat de complicata. Am realizat ca trebuie o atitudine radicala pentru a putea opera schimbari in lupta anticoruptie. Am actionat dupa inalte standarde morale de exigenta si acelasi lucru l-am cerut si colegilor mei. Am vrut sa aratam ca orice persoana ajunge la inchisoare si trebuie sa plateasca daca e corupta. Apreciati dvs dupa 7 ani cum am reusit. La expirarea celui de-al doilea mandat, in februarie 2012, am decis sa ramin in fruntea DNA ca sa protejez dosarele grele si procurorii. Am acceptat sa preiau interimatul la Procuror General pentru acelasi motiv: sa le dau incredere colegilor, sa protejez dosarele, sa se bata in instanta pentru condamnari”.

author avatar
Alina Costache
312 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger