AcasăPolitica"Demisia in 5 minute". Basescu: Parchetul General ar fi putut sa studieze...

„Demisia in 5 minute”. Basescu: Parchetul General ar fi putut sa studieze Constitutia inainte de a redeschide dosarul

Inainte de a cere redeschiderea dosarului cunoscut drept „demisia in 5 minute”, reprezentantii Parchetului General ar fi putut ‘sa studieze’ Constitutia, considera fostul sef al statului.

Basescu a facut aceasta precizare, joi la pranz, la plecarea de la Judecatoria Sectorului 5, in privinta dosarului constiuit ca urmare a plagerii penale depuse de un craiovean, in urma cu aproape opt ani, pe unei declaratii facute pe fondul demersurilor privind suspendarea sa din functie. „Nu se intra pe fond. Dosarul este redeschis la cererea Parchetului General, ca urmare a unei reclamatii facute de un domn din Craiova care nu s-a prezentat azi, in 2007, si mi se reproseaza ca am facut declaratia politica legata de demisia in cinci minute, dar eu am revenit in aceeasi zi, anuntand ca nu mai demisionez”, a explicat fostul lider de la Cotroceni.

Basescu a tinut sa aminteasca, insa, ca atat legea suprema, cat si anumite decizii Curtii Constitutionale fac precizari esentiale in privinta libertatii unui presedinte de a face declaratii de natura politica, lasand sa se inteleaga ca poate oricand sa aduca aceste argumente la Parchet. „Parchetul General ar fi putut sa studieze si Constitutia si deciziile Curtii Constitutionale, n-au avut timp sa citeasca. Vom merge la Parchet cu Constitutia si cu deciziile CCR care dau deplina libertate presedintelui Romaniei, indiferent cine este el, la declaratii politice, la atitudini, la pozitii, la exprimarea unor puncte de vedere care vizeaza nu numai tara, ci si pe el insusi„, a conchis actualul lider al Miscarii Populare.

368 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger