AcasăPoliticaDeclaratia pe proprie raspundere, pentru votantii din strainatate, disponibila pe site-urile MAE...

Declaratia pe proprie raspundere, pentru votantii din strainatate, disponibila pe site-urile MAE si BEC

Romanii aflati in strainatate care vor sa voteze in cadrul turului doi al alegerilor prezidentiale pot descarca formularul de declaratie pe proprie raspundere atat de pe site-ul Ministerul Afacerilor Externe, cat si de pe pagina electronica a Biroului Electoral Central. Ca urmare, cetatenii cu drept de vot din diaspora pot merge la urne, pe 16 noiembrie, cu formularul gata completat, urmand sa il semneze in fata membrilor sectiei de votare.

In urma problemelor reclamate la primul tur al scrutinului pentru Cotroceni, dupa ce mai multi romani aflati in afara granuitelor s-au plans ca nu au mai ajuns sa voteze, ca urmare a cozilor formate in fata sectiilor de votare si a faptului ca procesul de competare a acestor declaratii a marit timpul de asteptare, oficialii au luat masuri pentru o mai buna organizare a celui de-al doilea tur de scrutin.

La o zi dupa intrevederea avut de catre reprezentanti ai MAE si ai BEC, cele doua institutii au anuntat, miercuri, ca pun la dispozitia alegatorilor din strainatate, pe site-urile oficiale, formularul declaratiei pe proprie raspundere, fara de care romanii din diaspora nu pot vota. Alegatorii pot descarca si completa aceasta declaratie, in care mentioneaza nu au mai votat si nu vor mai vota la turul de scrutin din 16 noiembrie 2014 pentru alegerea presedintelui. Este important de precizat, insa, ca formularul trebuie semnat, de catre titular, doar in fata membrilor sectiei de votare.

Formularul declaratiei pe proprie raspundere poate fi accesat si descarcat AICI si AICI.

Sursa foto: newsbucovina.ro

216 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger